radyobir
radyobir

"32. Genç Günler" 8 Mayıs'ta İstanbul'da başlayacak

"32. Genç Günler" etkinliği 8-20 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

06 Mayıs 2016 12:49 | Kategori: Kültür & Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin tiyatro ile buluşmasının önemine değinerek, 32. Genç Günler" etkinliğinin 8 Mayıs'ta Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosunda Can Bonomo, Yasemin Mori, Adamlar ve Son Feci Bisiklet'in konseriyle başlayacağını söyledi.

Uygur, "Şehir Tiyatrosu'nun 100 yılı aşkın mirasını, geleceğin sanatçılarına ve seyircilerine aktarmayı amaç edinen ve bu yolda en büyük köprü olan 'Genç Günler'in 32. yılını kutluyoruz. Tiyatro sanatını ileriye taşıyacak, yeni yaratımlar gerçekleştirecek ve desteklenecek her gencimizin yanında olmaktan ve onları İstanbul seyircisiyle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Süha Uygur, Genç Günler'in bu yıl "Daima Genç" sloganıyla düzenlendiğini dile getirerek, "Şehir Tiyatrosuna yakışan bir festivali, izleyicilerimizin beğenisine sunarak, aldığımız dönüşler çerçevesinde daha iyisini yapabilmenin yolunu arayacağız. Bu anlamda, halkımızın katılımcı yaklaşımı bizi yüreklendirecektir. Daima genç kalanlarla coşkulu ve alkışlı bir tiyatro şöleni olması dileğiyle, yaşasın tiyatro." ifadelerini kullandı.

32. Genç Günler 

Genç Günler'de, Genç Tiyatro tarafından 3 oyun, Darülbedayi Atölyesi tarafından 2 oyun sahnelenecek. Bu yıl ikincisi düzenlenen Konservatuvarlar Buluşması'nda 19 oyun yer alacak. 37 misafir ekibin katılacağı etkinlikte, Tomris İncer anısına düzenlenecek 7. Liseler Arası Tiyatro Buluşması'nda da 36 oyun izlenebilecek.

Toplam 99 oyunun sahneleneceği Genç Günler etkinlikleri, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Harbiye Muhsin Ertuğrul, Fatih Reşat Nuri, Üsküdar Kerem Yılmazer, Üsküdar Musahipzade Celal, Gaziosmanpaşa, Ümraniye, Kağıthane Sadabad ve Kadıköy Haldun Taner Sahnelerinde gerçekleştirilecek.

Arif Akkaya 9-11 Mayıs arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Yolculuk, Rol ve Sahne Analizi", Gökhan Eraslan 12-16 Mayıs arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Oyun Yazmanın İlk Adımları" konulu atölye çalışmaları yapacak. 

Ayla Algan "Hamlet Üzerine", Özen Yula "Günümüzde Oyun Yazmak" konularında 9 Mayıs'ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde söyleşi yapacak. 

Altan Varol 13 Mayıs'ta "Unutulan Türkçemiz", Serpil Murtezaoğlu 14 Mayıs'ta "Hareketin Kültürel Temelleri ve Gösteri Sanatlarında Ses Kullanımı" söyleşilerini Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirecek. Engin Uludağ da 16 Mayıs'ta Topkapı Sarayı'nda "İstanbul'da Sanat Gezisi" söyleşisi yapacak.

Şehir Tiyatroları ve Türk Kadınlar Birliği'nin birlikte düzenlediği 22. Bedia Muvahhid Tiyatro Ödülü 13 Mayıs'ta saat 19.00'da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde verilecek.

Genç Günler etkinlikleri süresince Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde 2. Genç Tasarımcılar Sergisi açık olacak.

Tamamı ücretsiz olan 32. Genç Günler, 8-20 Mayıs arasında seyirciyle buluşacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI