radyobir
radyobir

"ABD, Çin'i 'hayali bir düşman' gibi gösteriyor!.."

Çin, ABD'yi ülkesini "hayali bir düşman" gibi göstermekle suçlayarak ABD'nin insan haklarına dair Çin'i eleştirme vasfının olmadığını belirtti.

26 Temmuz 2021 07:07 | Kategori: Asya Pasifik

Devlet televizyonunda yer alan habere göre Çin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Xie Feng, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman ile gerçekleştirdiği toplantıda ABD "Çin'i 'hayali bir düşman' olarak göstererek ulusal bir gayede birleşme hissiyatını yeniden alevlendirmek istiyor" dedi.

Sherman, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve Xie ile görüşmek için Çin'in doğusundaki Tianjin kentine dün geldi. Wang, Sherman'ın ülkeye gelişinden bir gün önce Çin'in ABD'nin ilişkilerde daha "üstün" bir konum almasını kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

ABD'li üst düzey yetkililer Cumartesi günü ABD'nin Beijing ile rekabeti olumlu karşıladığını söylemiş ancak anlaşmazlıklardan kaçınmak için eşit şartlar sağlanması ve belli sınırlar olması gerektiğini vurgulayarak Sherman'ın görüşmelerde beklenen konumunun altını çizmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI