radyobir
radyobir

"ABD istihbaratına güvenmiyorum"

ABD'de kasım ayındaki başkanlık seçimi öncesi ilk 'istihbarat brifingi'ni alacak olan Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, Amerikan istihbarat kurumlarına güvenmediğini söyledi.

18 Ağustos 2016 07:05 | Güncelleme :18 Ağustos 2016 08:10 | Kategori: Dünya

İstihbarat brifingi almadan birkaç saat önce Fox News'teki 'Fox and Friends' programında soruları yanıtlayan Trump, başkan seçilmesi halinde ülkedeki istihbarat kurumlarının yükünü azatlmayı vaadetti. 

Trump, "Amerikan istihbarat kurumlarına güveniyor musunuz?" sorusunda ise "Çok değil" yanıtını verdi. 

ABD'nin Irak işgaline giden süreçte devrik lider Saddam Hüseyin'in kimyasal silahları olduğu yönündeki istihbarat raporlarına atıfta bulunan Trump, "Demem o ki, son 10 yılda olanlara bir bakın. Tam bir felaket. Bu istihbaratı kullanmak çok kolay ama ben kullanmayacağım. Çünkü çok kötü kararlar verdiler" dedi.

Cumhuriyetçi aday, Irak işgâline işaret edip, "Irak'a, Ortadoğu'ya bir bakın. Eğer buralara hiç dokunmamış olsaydık, şimdi çok daha iyi durumdaydı" dedi. 

Trump, istihbarat brifingine danışmanlığını yapan emekli Korgeneral Michael Flynn ile birlikte katılacak. Flynn, Obama döneminde Savunma İstihbarat Teşkilatı'nın başkanlığını yürütmüş; geçtiğimiz yıl içinde de Trump'ın başkanlığına desteğini açıklamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI