radyobir
radyobir

"ABD, Suriye'deki üslerinden birini boşalttı"

İzvestiya gazetesi, ABD'nin, Rus tarafıyla varılan bir anlaşma doğrultusunda Suriye'nin Dera kenti yakınlarında yer alan Zakf üssünü boşalttığını yazdı. Böylelikle ABD'nin Suriye'de bir üssü kaldı.

26 Eylül 2017 14:46 | Kategori: Dünya

İzvestiya'nın, ismini vermediği Rus diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD'li askerler Zakf üssünü, Suriye'nin güneyindeki Dera'da bir gerilimi azaltma bölgesi oluşturulmasına ilişkin anlaşmanın parçası olarak boşalttı.

İzvestiya'nın kaynağı, üssün boşaltılmasına yönelik anlaşmanın Rusya, ABD ve Ürdün'den yetkililerin katıldığı üçlü bir toplantıda karar verildiğini belirtti.

Boşaltılan Zakf üssünde, ABD özel güçleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçıları yer alıyordu. Bu üsse ayrıca çok namlulu roketatar sistemleri yerleştirildiği de biliniyordu.

Öte yandan ABD'nin Zakf üssünü boşaltması, bu ülkenin Suriye'de sadece Ürdün sınırındaki El Tanf üssünün kaldığı anlamına geliyor.

Haberde, Suriye'de sadece bir üssünün kalmasının, ABD'nin, 'Washington'ı fiilen kendilerinden vazgeçmekle suçlayan Suriyeli muhaliflere vereceği desteğin ciddi biçimde azalmasına neden olacağı' belirtiliyor.

İzvestiya'nın haberinde, Zakf üssünün boşaltıldığını ABD Merkez Komutanlığı'nın (CENTCOM) da reddetmediğini belirtiliyor. Nitekim CENTCOM'dan bir yetkili, İzvestiya'ya demecinde, koalisyon güçleri ve partnerlerinin varlıklarını bundan sonra El Tanf'taki üste sürdüreceklerini söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI