radyobir
radyobir

"Acil servise kız bakmaya da gidiyorlar"

Başbakan Yıldırım, bayramda bazı kişilerin acil servislere "çocuklarını evlendirmek" için gittiğini söyledi; "Demek ki acil servis sadece tedavi etmiyor, mutluluk ve yuva kurmak için de hizmet veriyor" dedi.

12 Temmuz 2016 19:15 | Kategori:

AK Parti Meclis grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, sağlık alanındaki yatırımlara değindi. Başbakan Yıldırım, hastanelerin acil servislerine artık sadece tedavi için değil, ailelerin çocuklarını evlendirmek için gittiğini de söyledi.

"Dün bir arkadaşımız söyledi, çok ilgimi çekti. Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Tedavi olmaya değil, kız bakmaya gidiyorlarmış. Birisi söyledi şaşırdım. Yani evlendirmek için oğlunu, kızını artık gidip o kadar hastaneler şirin hâle geldi ki gidip orada dostluklar kuruluyor, yuvalar kurulmak için ziyaretler yapılıyor. Demek ki acil servis sadece tedavi etmiyor, mutluluk ve yuva kurmak için de bir hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu."

Konuşmasında sağlık alanında yapılan yatırımlara ilişkin bazı rakamları da paylaşan Yıldırım, 2003-2015 yılları arasında 810 yeni hastane ve ek binanın yapıldığına değindi. Yıldırım, bin 775'i ilk basamak sağlık kuruluşu olmak üzere 2 bin 585 sağlık tesisinin hizmete alınarak, hizmete sunulduğunu ifade etti.
Başbakan, "Şimdi sağlıkta yeni bir değişimi yapıyoruz. Sağlık şehirleri kuruyoruz, şehir hastaneleri kuruyoruz. Bu hastaneler, içinde hastaneler olan şehirler gibi. Oteliyle değişik branşındaki hastaneleriyle adeta bir kasabayı andırıyor" dedi.

Bu amaçla şu anda 16 büyük şehir hastanesi inşaatının çalışmalarına devam edildiğini belirten Başbakan Yıldırım, toplamda 30 ili kapsayacak çalışmalar tamamlandığında, 35 bin civarında yeni yatak kapasitesi sağlanacağını bildirdi. Yıldırım, "Mersin ve Yozgat şehir hastaneleri bu yıl içinde tamamlanacak, hizmete alınacaktır. Acil sağlık hizmetleri, ambulans hizmetleri için ücret istenen, acil servislerden hastaların geri gönderildiği günler artık mevcut değil, geride kaldı" diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI