radyobir
radyobir

"Aday olmayacağım!.."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazi Koşusu ödül töreninin ardından Köşk seçimleriyle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

29 Haziran 2014 17:57 | Güncelleme :29 Haziran 2014 21:20 | Kategori:

Gazi Koşusu’nu izleyen Gül, gündeme ilişkin soruları cevapladı. "Başbakan ile görüşeceksiniz. Süreç ne olacak? Cumhurbaşkanlığına devam edecek mi Abdullah Gül? Yoksa Başbakanlık için de adınız geçiyor. Bir tüyo alalım.” sorusu üzerine Gül, "Ben aday olmayacağım. Bunu aslında 30 Mart mahalli seçimlerinden önce de konuşmuştuk, Tayyip Bey ile aramızda. Kendisine de söylemiştim. Dolayısıyla aday olmayacağım. 28 Ağustos’ta görev sürem bitiyor.” dedi.
Başbakanlık için adının geçtiği hatırlatılan Gül, "Onlar sonra kendi aramızda konuşacağımız şeyler.” cevabını verdi. "Başbakanın Cumhurbaşkanlığı adaylığı?” ile ilgili soruya Gül, "Ben bu kadar söylemiş olayım. Onları artık önümüzde göreceğiz.” dedi.
Bu akşam Erdoğan ile yapacakları görüşme hatırlatılan Gül, "İstişare edeceğiz.” cevabını verdi.
Başbakanlık için teklif gelirse tavrının ne olacağı sorusuna Gül, "Sonra görüşeceğimiz konular” dedi.

HUBER KÖŞKÜ'NDEKİ ZİRVE SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tarabya Köşkü'ndeki görüşmesi 40 dakika sürdü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI