radyobir
radyobir

"Aile Hükümeti" ile beyazperdede

Yapımını RNK Prodüksiyon'un, yapımcılığını Mehmet Yıldırım'ın, başrollerini Alper Saldıran ve Aslıhan Malbora'nın paylaştığı, senaryosunu Seçil Çömlekçi'nin, yönetmenliğini ise Burak Demirdelen'in üstlendiği komedi filmi "Aile Hükümeti" yakında beyaz perdede seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Filmde usta oyuncu Nail Kırmızıgül canlandırdığı köy muhtarı karakteriyle izleyenleri kahkahaya boğacak.

02 Şubat 2020 18:53 | Kategori: Yaşam

Çekimleri Çanakkale Asos’ta geçekleşen Aile Hükümeti, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde gerçekleşen akraba evliliklerini mizah yüklü bir dille ele alıyor.  Filmde; Öğretmen Salih’in (Alper Saldıran) Elaldı Köyü’nde sevdiği kızla evlenebilmek ve akraba evliliklerinin önüne geçebilmek için Aile Bakanlığı’yla yürüttüğü proje en çok Dayıbaşı’nın planlarını bozacak. Devletin resmi nikah karşılığı köylüye vereceği tapuları elde etmek isteyen Dayıbaşı, kendine has üslubuyla evliliklere engel olmaya çalışması seyirciyi kahkahaya boğacak.

Usta oyuncunun başarılı performansının beğenileceği Aile Hükümeti’nde Dayıbaşı’nın şivesinin yanı sıra rengarenk kostümleri de dikkatleri çekecek.

 Filmin kısaca konusu ise şöyle; Elaldı köyüne öğretmen olarak atanan Salih, köyün güzeller güzeli kızı Zeynep’e aşık olur. Köyde akraba evliliklerine sıkça rastlandığından Zeynep’i bir başkasına vermesinler diye Ankara’ya Aile Bakanlığına düzenli olarak dilekçeler yazar. Aile Bakanlığı da köydeki aile hayatıyla ilgili sorunları çözebilmek adına bir proje hazırlar. Projeye göre herkes resmi nikah kıyacak, akrabası ile evlenmeyenler oturdukları evlerin ve işledikleri tarlaların tapularını almaya hak kazanacaktır. Salih köylüleri bir araya toplayıp, evlenmeleri uygun olan adayları listeler. Bu listeye göre herkes sevdiğinden ayrı düşmekle kalmaz, yakın arkadaşlarının sevdalılarıyla eşleşir ve işler daha da karmaşıklaşır.

 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI