radyobir
radyobir

"AK Parti'de görev alınmaz, tebliğ edilir"

24 Haziran'daki seçimlerde İstanbul 1. bölgeden 1. sırada aday gösterilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Böyle bir listede olmak şeref. AK Parti'de görev alınmaz, tebliğ edilir" dedi. Listede olmasının sürpriz de olmadığını belirten Albayrak'a göre ekonomide gelişmeler de yurt dışı kaynaklı.

23 Mayıs 2018 07:49 | Kategori:

AK Parti, 24 Haziran'daki seçimler için milletvekili adaylarını önceki gün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirdi. Bu listede birçok mevcut bakan yer aldı. Seçimden sonra kurulacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde kabine Meclis'ten değil, dışarıdan oluşturulacağı düşünüldüğünde bakanların listede olması bir daha mevcut görevlerine getirilmeyeceği görüşünü öne çıkardı.  Yeni kabineye seçilecek bakanın bir milletvekili olması durumunda vekilliği düşecek. Ancak yeni gelecek hükümetin böyle bir seçeneği Meclis'in aritmetik dengesini bozabileceği gerekçesiyle değerlendirmeyeceği ifade ediliyor. 

'BÖYLE BİR LİSTEDE OLMAK ŞEREF'

Bu görüşlerin odağındaki isimlerden birisi de Berat Albayrak olmuştu. Albayrak da adaylığın kendisi için sürpriz olmadığı görüşünü dile getirdi. Gazetelerin Ankara temsilcileriyle buluşan Albayrak, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

"AK Parti, Türk siyasetinin girdiği bu yeni dönemde en güçlü listeleri ortaya koyan tek parti oldu. Listede Bakanlar Kurulu, Başbakan dahil herkes var. Böyle bir listede olmak bir şeref. İstanbul 1’inci bölge, 1’inci sıra bizim için çok büyük vebal ve sorumluluk. İstanbul’da hedef, daha önce aldığımız oy sayısının yukarısına çıkarmak.

(Adaylık sürpriz oldu mu?) Olmadı, tam tersine güçlü bir liste bekliyordum ve güçlü bir liste buldum. AK Parti’de görev talep edilmez, AK Parti’de görev tebliğ edilir ve tebliğ edilen görev sonuna kadar en iyi ve en başarılı şekilde bırakana kadar mücadele ortaya konur.

'BENDEN ÇOK DAHA İYİLERİ VARDIR'

Albayrak, AK Partinin seçimi kazanması durumunda vekillikten istifa edip kabinede yer alıp almayacağı sorusuna şu yanıtı verdi:
Benim tecrübem; vallahi Berat Albayrak’tan dünya kadar tecrübeli insan var bu ülkede; daha iyileri vardır. Seçimi kazanacak başkandır. 24 Haziran sonucuna bakar, ondan sonra süreci görür, ondan sonra da bakarız. Bu çerçevede bakıldığında o sonraki bir iş. Bakanlık noktasında da kimin bakan olacağı, neyin ne şekilde olacağı yeni sistem çok büyük sürprizlere gebe, yani öyle bakmak lazım. 

ERKEN SEÇİM OLASILIĞI

(AK Parti, parlamentoda çoğunluğu elde edemezse?) Anayasadaki değişikliğe baktığınızda Türkiye’yi artık bir daha istikrarsızlaştıracak, erken seçim noktasında Türkiye’yi farklı maceralara sürükleyecek bir resmi içermez. Ama burada esas konu şu: Güçlü lider, güçlü Meclis. Yani Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyorsa bir seçmen, AK Parti'yi de seviyor demektir. AK Parti eşittir Erdoğan demektir.

'HDP'NİN BARAJI GEÇİP GEÇMEMESİ AK PARTİ İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL'

HDP barajı geçerse alacağı milletvekili belli, geçemezse alamayacağı belli. Ama HDP’nin barajı geçip geçmemesi AK Parti için önemli bir nokta değil. Biz hiçbir zaman siyasette pozisyonumuzu bir rakibe göre konumlandıran bir parti olmadık. 

'MUHALEFETTE FETÖ NOKTASINDA TEREDDÜT EDENLER VAR'

Muhalefetteki bazı kesimlerden duyuyoruz ki FETÖ’yü halen terör örgütü olarak ağzına alma noktasında tereddüt geçiren, amalı, şunlu, bunlu kontrollü darbe üzerinde söylem geliştiren insanlar var. Kim kimle iletişimde, arka planda ne görüşmeler, ne pazarlıklar yapılıyor? Milletvekili seçilenler, seçilemeyenler, seçilmeyip şantaj yapanlar, yurt dışına servis edenler bu ilişkilerin ne kadar geçmişten bugüne kirli bir pazarlıklarla yürüdüğünü gösteriyor. Yeni dönemden sonra Türkiye gölgelerle değil, suretlerle bir mücadele içine girecektir. 

'EKONOMİYE YURT DIŞINDAN OPERASYON VAR'

Albayrak, ekonomiye ilişkin olarak da şunları söyledi:

Türkiye ekonomisi çok sağlam ve güçlü temeller üzerine oturmuş durumda. Çok açık, net bir operasyon söz konusu. Birileri bakın kol kesme pahasına yani Türkiye’deki siyasi gündemi ekonomi üzerinden etkilemeye yönelik yurt dışı kaynaklı; Türkiye’nin sakalını kesmeye çalışıyorlar. Ben de diyorum ki 25 Haziran’dan sonra Türkiye’nin sakalları uzar ama o masada birilerinin kolu hep kalır, acı acı kapitalist sistemde o kola bakarak geçmişi hatırlarlar.

'EKONOMİ POZİTİF DE NEGATİF DE ETKİ EDEBİLİR'

Ekonomik manadaki süreçler, dalgalanmalar, seçim dönemleri, kriz dönemleri pozitif de, negatif de etki edebilir. Önemli olan bunun iletişimidir, anlatılmasıdır. Bölgeye, tehdide, istikrarsızlığa rağmen Türkiye 2018 yılına turizmde tarihinin rekorlarını kırmasını beklediği bir yıl olarak giriyor. Bütün bu çerçeveye bakarken bir de bakıyorsunuz birileri sıcak para operasyonu, sermaye piyasaları, borsa, dolar, tahvil piyasaları üzerinden ilginç bir şekilde siyaseten gündemin değiştiği çerçevede enteresan bir şekilde kur operasyonuna muhatap kalıyor.

'KÜRT SEÇMENLE DAHA GÜÇLÜ BİR İLİŞKİ VAR'

(MHP'yle ittifak Kürt seçmeni uzaklaştırıyor yorumları) Eğer son dönem Türkiye’deki siyasi dönüşümler üzerinden AK Parti’ye bir şeyler yapıştırılıp Kürt seçmen üzerinden ayrışıyor algısı varsa, 16 Nisan 2017 referandumu bunun en güzel cevabıdır. 16 Nisan referandumunda AK Parti yine MHP’yle ittifak halinde gitti ve gayet başarılı bir neticeyle Güneydoğu’da 2015 seçimlerinden çok daha yüksek bir oyla sağlam ve güçlü bir şekilde çıktı. Resme buradan bakıyorsak, bugün 16 Nisan’dan çok daha güçlü bir ilişkisi ve iletişimi var AK Parti’nin Kürt seçmenle. Sadece Doğu, Güneydoğu değil, tüm Türkiye özelinde de sürecin çok daha güçlenerek devam edeceğini düşünüyorum."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI