radyobir
radyobir

"Allahüekber" deyip palayla saldırdı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de sokaklarda devriye gezen iki askere palayla saldıran bir kişi vuruldu. Yapılan açıklamada, olay 'terör saldırısı' olarak tanımlanırken, yaralanan saldırganın öldüğü bildirildi.

26 Ağustos 2017 09:20 | Güncelleme :26 Ağustos 2017 09:23 | Kategori: Terör

Olay, yerel saatle 20.20'de şehir merkezinde meydana geldi. Kamu yayın kuruluşu RTBF, 2 askeri palayla yaralayan saldırganın vurulduğunu bildirdi.

Savcılığın açıklamasında, saldırganın, 'ölümle yaşam arasında gidip geldiği' belirtilirken, el ve yüzlerinden yaralanan askerlerin hayati tehlikesinin olmadığı ifade edildi.

Belçika devlet televizyonu RTBF, saldırganın 30'lu yaşlarındaki bir Somalili erkek olduğunu ve saldırıdan önce 'Allahu Ekber' diye bağırdığını ileri sürdü.

İlerleyen dakikalarda konuya ilişkin yetkililerden yapılan açıklamada, saldırganın '30 yaşındaki bir erkek olduğu' belirtildi.

Polis olay yerine güvenlik kordonu çekerken, basına yansıyan bir fotoğrafta, sağlık ekiplerinin yerde yatan birine müdahale ettiği görüldü.    

Başbakan Charles Michel, sosyal medya hesabından, "Askeri güçlerimiz için gereken tüm destek veriliyor. Güvenlik birimlerimiz teyakkuzda. Durumu yakından takip ediyoruz." açıklamasını yaptı.

'TERÖR SALDIRISI'

İlerleyen dakikalarda yapılan açıklamada, olay 'terör saldırısı' olarak tanımlanırken, yaralanan saldırganın öldüğü bildirildi.

​'SALDIRGAN, 'ALLAHU EKBER' DİYE BAĞIRDI'

Yetkililer, söz konusu şahsın saldırıdan önce 'Allahu Ekber' diye bağırdığı iddialarını doğruladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close, 3 askerin hedef alındığını, bunlardan birinin hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Federal Savcılık Sözcüsü Esther Natus ise yaptığı açıklamada, kimliğine ilişkin bilgi vermezken saldırganın öldüğünü doğruladı. Bir askerin de hafif şekilde yaralandığını söyleyen Natus, bir soru üzerine, "Olayı terör saldırısı olarak görüyoruz" dedi.

Başbakan Charles Michel de sosyal medya hesabından, "Askeri güçlerimiz için gereken tüm destek veriliyor. Güvenlik birimlerimiz teyakkuzda. Durumu yakından takip ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Brüksel'de 22 Mart 2016'da havalimanı ve bir metro istasyonuna yönelik saldırıda 32 kişi ölmüştü. Bu saldırının ardından güvenlik güçlerini hedef alan en az iki bıçaklı saldırı yaşanmıştı.

Ülkede, 22 Mart saldırısının ardından polislerin yanı sıra askerler de sokaklarda güvenlik önlemi almaya başlamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI