radyobir
radyobir

"Alo... Hesabınız PKK'lı Hasan'ın eline geçti"

Türkiye çapında sadece 2014'te 80 milyon liralık vurgun yapan tele-dolandırıcıların son kurbanı emekli bir büyükelçi oldu.

16 Mayıs 2015 10:40 | Kategori:

Büyük çoğunluğu Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi ve köylerinde üs kuran tele-dolandırıcılar, 2014 yılında 81 ilde 80 milyon, 2015 yılının ilk 4 ayında ise 20 milyon lira vurgun yaptı. Tek merkezden 10 farklı grup olarak çalışan tele-dolandırıcıların son kurbanı ise emekli büyükelçi oldu.

‘BEN KOMİSER KENAN’

Birçok önemli ülkede görev yapan ve Çankaya’da oturan M.N.Y.’yi arayan tele-dolandırıcı, kendisini "Komiser Kenan” olarak tanıttı. Emekli büyükelçi, "Hesabınız PKK’lı Hasan’ın eline geçti” diyen dolandırıcılara, bankalardaki ve kredi kartındaki hesaplarını boşaltarak poşet içinde toplamda 54 bin lira ve 8 bin dolar kaptırdı. 

‘HİPNOZ GİBİYDİ’

Dolandırıldığını gerçek polise gidip operasyonu sorunca anlayan M.N.Y. şikâyetçi oldu. Büyükelçinin para bıraktığı noktalardaki güvenlik kameralarını tarayan polis, şüpheli bir kişi tespit etti. Yüzü kapalı şahsın kimliğinin tespitine yönelik çalışma devam ederken, M.N.Y.’nin ifadesinde, "Telefonda sizi dış dünyadan soyutlayarak adeta hipnotize ediyorlar” dediği öğrenildi.

1.5 YILDA 100 MİLYON

Türkiye genelinde 1.5 yıl içinde profesörler ve emekli polisler dahil on binlerce kişiyi 100 milyon lira dolandıran tele- vurguncular, emniyetin tespitlerine göre, hücre yapılanması ile çalışıyor. Dolandırılacak kişileri belirleyen, telefon açan, parayı alan ve parayı transfer eden kişiler birbirlerini tanımıyor. Parayı alan çete üyeleri yüzde 3 ile yüzde 7 arasında pay alıyor, geri kalan paralar ise kargoyla merkeze transfer ediliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI