radyobir
radyobir

"Aynı saatte oynamayız"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, pazartesi günü Başakşehir ile oynayacakları maçın, bir gün önceki Galatasaray-Beşiktaş derbisiyle aynı gün ve saatte oynanmasını talep eden ezeli rakiplerine rest çekti.

20 Mayıs 2015 08:15 | Kategori:

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray ile Beşiktaş'ın, spor toto süper lig'in 33. haftasında oynanacakları derbi maçın, İstanbul Başakşehir-Fenerbahçe maçıyla aynı gün ve saatte oynanması isteğiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduğu şeklindeki iddialara tepki gösterdi.

İsmail Kartal, sarı-lacivertli takımın antrenmanından önce FB TV'ye yaptığı açıklamada, İstanbul Başakşehir maçını pazartesi günü oynayacaklarını, başka bir gün oynamayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"DAHA ÖNCE NİYE İTİRAZ ETMEDİLER?

"Galatasaray ile Beşiktaş kendi oynayacakları maç ile bizim İstanbul Başakşehir maçının aynı gün ve saatte oynanmasıyla ilgili federasyona bir müracaatta bulunmuşlar. Federasyon başkanı geçtiğimiz günlerde 'maçlar belirlenen tarihlerde oynanacak. Ligin son haftası bütün maçlar aynı saatte oynanacak' dedi. Federasyon başkanı bunu daha önceden açıkladığında niye itiraz etmediler, şimdi dile getiriyorlar. Ben, bunu anlamış değilim. İstanbul Başakşehir maçını pazartesi günü oynayacağız ve bunun dışında başka bir gün oynamayacağız. Son haftalara gelindiğinde bu kararın değiştirilme çabasına anlam veremiyorum. Madem böyle bir düşünceleri vardı, neden daha önce müracaat etmediler? Biz, federasyonun daha önceden belirlediği tarihte, pazartesi günü oynayacağız. Gerisi bizi ilgilendirmiyor."
 
EMRE'NİN BURSASPOR MAÇINDA OYNAMASI ZOR

Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı 33. hafta programına göre Galatasaray-Beşiktaş derbisi 24 Mayıs Pazar günü, İstanbul Başakşehir-Fenerbahçe maçı ise 25 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00'de başlayacak.
Kartal, ayrıca 21 Mayıs Perşembe günü Bursaspor'la 2-1 kazandıkları Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçını kazanarak finale çıkıp kupayı almak istediklerini söyledi. İsmail Kartal, sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu'nun Bursaspor maçında forma giymesinin zor olduğunu ancak ligdeki İstanbul Başakşehir maçına büyük ihtimalle yetişeceğini kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI