radyobir
radyobir

"Babalık" manzaraları bu sergide buluşuyor!

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), uzun yıllardır ele aldığı Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliği ve "ilgili babalık" konularına dikkat çekmek için düzenlediği Babalık Anları adlı sergide İsveç'ten ve Türkiye'den çeşitli babalık manzaralarını bir araya getiriyor.

05 Haziran 2017 11:17 | Kategori: Yaşam

Toplumsal bilinç ve eğitim çalışmaları yürüten AÇEV, 1996 yılından bu yana erkeklerin, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi çalışmalarında yer almasının hem çocukların gelişimi hem de toplum için büyük önem taşıdığı inancıyla bu alanda farklı projeler gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de Baba Olmak konusunu derinlemesine inceleyen Vakıf, bu yıl yine bu kapsamda belirlediği "İlk İş Babalık" başlığıyla hem toplumsal cinsiyet eşitliğine hem de çocuk gelişiminde babanın rolüne dikkat çekmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda yıl boyunca farklı etkinlikler planlayan AÇEV, şimdi de İsveç Büyükelçiliği'nin desteğiyle İsveçli fotoğraf sanatçısı Johan Bävman’ın dünya çapında beğeni toplayan "Swedish Dads" (İsveçli Babalar) sergisini, fotoğraf sanatçıları Ahmet Görsev ve Zeynep Sezerman'ın fotoğrafladığı ve Türkiye'den farklı babalık manzaralarını gözler önüne seren kareleriyle Babalık Anları adlı sergide bir araya getiriyor. 7 Haziran Çarşamba günü Galeri Işık Teşvikiye'de düzenlenecek davet ile açılacak sergi, ayrıca Ankara, Eskişehir, Bursa ve İzmir gibi farklı illerde de sergilenece

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI