radyobir
radyobir

"Bazen aklıma deli gibi şeyler geliyor"

Atiye'nin babası Türk annesi Alman. Sekiz yaşından beri farklı ülkeleri geziyor. Almanya, Hollanda ve ABD duraklarından sadece birkaçı. Geçmişe dönüp baktığında aidiyetsizlik hissi yaşamadığını söylüyor: "Tam tersi. Hep farklı yerlerde köklerim oldu. Sürekli taşındık. Farklı insanlarla tanıştım."

28 Mart 2015 07:36 | Kategori: Magazin

Sürekli "Sevgilim yok” diyorsunuz, gerçekten magazine de yakalanmıyorsunuz... Aseksüel misiniz?

- Yok (Gülüyor). Biriyle görünmemem hiçbir şey yaşamadığım anlamına gelmiyor. Benim de mutlu ve mutsuz olduğum zamanlar var. Şarkılarım ve bestelerimde duygularıma rastlayabilirsin.

Magazinden neden bu kadar uzaksınız?

- Bu aslında kaçmak değil. Sadece yaşadıklarım bana özel kalsın istiyorum.

Güzel, ünlü, başarılısınız... Yıllardır dans edip neşeli şarkılar söylüyorsunuz. Hayatınız göründüğü kadar tozpembe mi?

- Ne kadarı dışarıya yansıyor bilmiyorum ama aslında çok duygusalım. Hüzünlerim ve yaşadığım üzüntülü çok şey var. Ama hayat böyle. Belki özel hayatımı kendime sakladığım için böyle görünüyor.

Bilmediğimiz neler yaşadınız?

- Zamanında sancılarım oldu. O sayede şarkılar çıktı. İlk iki albümüm de tamamen o yaşadıklarımla ilgiliydi. Hem liseyi bitiriyor hem burada albüm yapıyordum. Bundan sonra aşkta ne kadar kalbim kırılır bilemiyorum. Çünkü zamanında kırıldı. Bundan sonra da beni çok sarsacak bir şeyler olabilir mi emin değilim?

Bu ilişki Türkiye’de miydi?

- Geçelim bu soruyu.

O zaman aşkı şarkılar dışında nasıl tanımlıyorsunuz?

- Sevgi, saygı ve eşitliğe inanıyorum diyeyim. ‘Ya Habibi’ şarkınızda Arap, ‘Aşkistan’ ve ‘Soygun Var’da Hint altyapıları var...

‘Uyan da Gel’ şarkınızda halay çekiyorsunuz... Kafanız biraz karışık mı?

- Tam tersi. Hangi tarzda şarkı söylemek istiyorsam onu yapıyorum. Kendimi sınırlandırmıyorum. Ayrıca sana bir dipnot ‘Uyan da Gel’ şarkısında elektronik halay çekiyorum.

O nasıl bir şey?

- Bazen aklıma deli deli şeyler geliyor. Bunları uygulamak istiyorum. O şarkı elektronik pop. Aranjesinde öyle bir yer olsun istedim. Baş dansçımla oraya ultra modern bir halay yapmak istedik.

Tarzınızın bizdeki karşılığı Beyoncé, Shakira ve Jennifer Lopez harmanı mı oluyor?

- Kendimi hiçbir zaman dünya starlarıyla karşılaştırmadım. Ama bu saydığın isimlerle ortak noktam onlar gibi benim de özgün olmayı hedeflemem olabilir. İşe ilk başladığımda deneyimsiz ve gençtim. Doğru isimleri bulmak zordu. Ama zaman içinde kendi tarzımı buldum. Artık müziklerimde iç sesimi dinliyorum. Bu da ortak noktam olabilir.

Son albümünüzdeki ‘Sor’ şarkısını yeniden düzenleyip single yaptınız. Neden bu şarkı?

-Bu şarkıya klip çekmeden yeni albüm çalışmasına girmek istemedim. Yeni versiyonu Volga Tamöz aranje etti. Piyanoyu o çaldı, ben söyledim. İlk kez slow bir şarkıyla klip çekmeye karar verdim. Murat Küçük yönetti ve çekimler 16 saat sürdü. İki farklı versiyon hazırladık. Şarkının sözleri babama, müziği bana ait. Tepkileri merak ediyorum.

Sizi ilk kez bu klipte uzun elbiseyle görüyoruz. Tayt sevdanız bitti mi?

-Hayır tayt giymeye devam...









Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI