radyobir
radyobir

"Bazı ülkelerde en fazla ikişer Rus diplomat kaldı"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, 'dost olmayan' bazı ülkelerde en fazla ikişer Rus diplomatın kaldığını belirtti.

27 Kasım 2022 08:06 | Kategori: Avrupa

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, TVTS televizyonuna konuk olarak katıldığı programda ‘dost olmayan’ bazı ülkelerde en fazla ikişer Rus diplomatın kaldığını söyledi.

Zaharova, "O ülkeler (genel olarak Avrupa Birliği ülkeleri ve dost olmayan olarak ilan ettiğimiz ülkeler söz konusu) diplomatik varlığımızı fiilen en aza indirdiler. Topu topuna bir-iki (Rus) diplomatın olduğu ülkeler var” diye konuştu.

Aynı zamanda bu ülkelerde yaşayan ya da oralara giden Rusya vatandaşlarına, yurttaşlara ve kuruluşlara yardım ettikleri, ayrıca da ekonomik bağların korunmasına yardım ettikleri için Rus diplomatların söz konusu ülkelerdeki çalışmalarına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada bizimle ekonomik bağlar tesis eden insanlar var. Ve bu kişiler on yıllarca ülkemizle eşit şartlarda iş kurdular. Ülkelerinde Rusya’ ile ilgili olarak neler olduğunu gördüklerinden gerçekten acı çekiyorlar.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI