radyobir
radyobir

'Bebek Trump' balonu havada

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk İngiltere ziyaretiyle başlayan protestolar sürüyor.

13 Temmuz 2018 06:50 | Kategori: Dünya

Başkent Londra'daki Parlamento Meydanı'nda toplanan göstericiler 6 metre yüksekliğindeki, altı bezli ve Trump'ın Twitter kullanımına atfen eline bir cep telefonu tutuşturulan 'Bebek Trump' balonunu uçurdu.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han geçen hafta 'Bebek Trump' balonunun parlamento üzerinde süzülmesine izin vermişti. Han'ın sözcüsü "Belediye Başkanı barışçı protesto hakkını destekliyor ve bunun birçok şekilde yapılabileceğini anlıyor" demişti.

Öte yandan Trump, dün İngiltere merkezli The Sun gazetesine verdiği demeçte, böyle bir balonun varlığından haberdar olduğunu anlatmış ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Bana istenmediğini hissettirmek için böyle şeyler yapıyorlarsa sanırım Londra'ya gitmem için bir neden yok. Londra'yı şehir olarak çok severdim. Uzun süredir Londra'da bulunmamıştım. Ama bana istenmediğimi hissettiriyorlarsa neden orada kalayım ki?"

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI