radyobir
radyobir

"Ben yüzüne söyledim, o basın toplantısında anlattı"

Milli Takımı bırakan Arda Turan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in basın toplantısında yaptığı açıklamalara telefonla canlı yayına bağlanarak cevap verdi. Turan, "Hoca her zaman olduğu gibi benim yüzüme söylemek yerine basın toplantısında anlattı" ifadelerini kullandı.

12 Haziran 2017 08:20 | Kategori:

Arda Turan'ın NTV Spor'da yaptığı açıklamalar şöyle:

Kısa konuşacağım. Kibar kibar anlatayım. Birinci konu ben bıraktım. Milli Takım'ı bıraktım yani, anladın mı? Arkamdan neden hala konuşma geçiyor onu anlamıyorum. Tabii ki polemik normal olabilir. Hayatım boyunca (gazeteci) Bilal Meşe'yi ilk defa uçağın orada gördüm. Uçağın orada gerçekten gördüm. Çünkü antrenmanlarda basın var, kameralar var biz antrenman yapıyoruz. İlk defa orada gördüm.

'HOCADAN HELALLİK ALMAK İSTEDİM'

Öteki konuya da gelince, neden öyle çabuk çabuk açıklama yaptım Milli Takım kıyafetimle, onu kabul edeceğimi söyledim. Çünkü bazı arkadaşlarım benimle beraber gelip, benimle beraber bırakabileceklerini söyledi. Asla böyle bir şeyin doğru olmadığını, ülkeye hizmet ettiğimizi, benim buradaki durumumun zarar verdiğini söyleyerek. onların o tepkisi, benim zarar verdiğim bu konu şahsi bir konu olduğunu anlatmaya çalıştım. O arkadaşlarım bunu kabul etmedi. 'Biz de seninle geleceğiz' dediler bazıları. Ben de aşağı inip, onlara onu kabul ettiğimi söyleyerek, onları yanıma almayarak, çünkü Kosova maçı önemli bir maç… Ben zaten bu benim kafamdaydı. Hatta hocanın odası yukardaydı, kendisine de çıkıp helallik almak istedim. Hayatım boyunca, bunları çok içten söylüyorum, her şeyi hocanın yüzüne söyledim. Ama hoca bana söylemek yerine her şeyi basın toplantısında söyledi. Yine basın toplantısında söyledi.

'KİMSE BANA TEŞEKKÜR ETMİYOR'

'İçime sinme' konusuyla ilgili hoca bana uçakta onu öyle demek istemediğini söyledi. Antalya'daki maçtan dönüşte. Öyle demek istemediğini söyledi. Aynı uçakta… Notlarımı aldım onlara bakıyorum. Kusura bakmayın. 'İçime sinmedi' konusunda hoca "Ben öyle demek istemedim" dedi bana uçakta yüzüme. Sonra şeref konusuyla ilgili "Benim sizin şerefinizle ilgili konuşmam mümkün müdür?" dedi. Bunlar hocanın kendi takdiridir. Ben yine de ben şunu anlatmaya çalışıyorum. Ben bir olay varsa hepsini açıkça söylüyorum, anlatıyorum. Benim de kusurlarım var, hatalarım var. Ama şunu anlatmak istiyorum, ben bıraktım. Ve herkese çok teşekkür ederim. Ben ülkeme hizmet ettim. Ama kimse bana bir teşekkür bile etmiyor. Bıraktım arkadaşlar. Bıraktım.

PARA ZATEN ÖNEMLİ DEĞİL'

Çok teşekkür ediyorum, ülkemin formasını çok seviyorum ama benim orada olmam takıma zarar veriyorsa bu polemikler bitmiyorsa ben duygusal bir adamım. Bazı olayları içime sindiremiyorum. Bana aylar boyunca primci denilirken kimse çıkıp da demedi ki, bu çocuk bizden para istemedi ya arkadaşlarının şuyunu buyunu sordu. Burak'la bir gün para istemedik ki. Hatta dedi ki ölümü gör bir gün benimle ilgili para sorarsan… Ben de ona dedim ki takımın genel durumuyla ilgili bir bilgi alıp bilgi vermek zorundayım. Personelle ilgili başkalarıyla ilgili huzursuzluklar var. Yani tam bir dengeyi sağlayalım para zaten önemli değil. Ama kimse bunu söylemedi.

'BANA 'OYUNCU' DİYOR, KENDİSİ HOCAMIZ'

Kendisi hocamızdır, o bana oyuncu diyor. Kendisi hocamızdır, Fatih Terim'e çok teşekkür ediyorum. Bizde emeği vardır. Bugün için de tebrik ediyorum. Ama ben bıraktım. Sonuna kadar eğer bir şey açıklanacaksa, söylenecekse bu şekilde söylenir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI