radyobir
radyobir

"Bir oğlum olacak"

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, 'Romantik Komedi-3' filminin prodüksyon ve senaryo ile ilgili ortaya çıkan sorun nedeniyle çekilemediğini belirtirken, bu sorunu amatörlük olarak nitelendirdi. Düzyatan, bu nedenle ekipteki diğer oyuncularla mağdur olduğunu, film çekemeden 1 yılı geçirdiğini, 1.5 ay zorunlu tatil yaptığını söyledi.

31 Ağustos 2015 05:00 | Güncelleme :31 Ağustos 2015 08:47 | Kategori: Magazin

Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu’da büyük ilgi gören ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin başrol oyuncusu engin altan düzyatan, uydu aracılığı ile yayın yapan MBC4 kanalındaki ‘Turki Ekstra’ programında soruları yanıtladı. Liana Dahdouh’un sorularını yanıtlayan engin altan Düzyatan, Türkiye’de çektikleri dizi veya filmlerin ülke sınırlarını aşarak dünyaya yayılmasından mutlu olduklarını verdikleri 1.5 aylık süre içerisinde vücut olarak ‘Hamlaştıklarını’ söyledi. Çekimlere yeni başladıklarını her tarafında ağrılar hissettiğini ifade eden Düzyatan, ‘Diriliş Ertuğrul’ için şöyle dedi:

"Çok etkileniyorum yaptığım işten. Oynadığımız karakteri ve dönemi çok seviyorum. Dönemin renkliliği çok hoşuma gidiyor. Sıradan bir başrolü, bir jönü oynamıyorum. Çok daha fazla çalışmam gereken, çok fazla dinamik sadece kendimi değil, fiziğimi de dinamik tutmam gereken bir rolü oynuyorum. Açıkçası bundan çok zevk alıyorum."

ROMANTİK KOMEDİ NEDEN ÇEKİLMEDİ

Düzyatan, dizi çekimlerine ara verilince yaz aylarında ‘Romantik Komedi- 3’ü çekmeyi planladıklarını ancak yapım şirketinin prodüksiyon ve senaryo ile ilgili sorunlarla karşılaştığını anlattı. Engin Altan Düzyatan, şöyle konuştu:

"Aslında hepimiz mağdur durumda kaldık. Çünkü ben ’Romantik Komedi-3’ü çekeceğiz diye 3 filmi reddetmiştim. Diğer arkadaşlarım aynı şekilde diğer filmlerine ‘Hayır’ deyip vakitlerini sadece bu diziye ayırmışlardı. Böyle bir amatörlükten dolayı çekilmemesi açıkçası canımızı sıktı. Çünkü 1 yılımı sinema filmi çekmeden geçirmiş oldum. Biraz üzüldüm. ama sanırım tatile de çok ihtiyacım varmış. 1.5 ay tatil çok iyi geldi."

Düzyatan, babasının çok erken yaşta kendisini spora yönlendirdiğini, 4 yaşında başladığı yüzmeyi 14 yaşına kadar sürdürdüğünü, 5-6 yıldan bu yana kitesurf yaptığını, uçaktan atlamayı, adrenalini yüksek sporu sevdiğini son olarak Flight- board’a ilgi duyduğunu söyledi.

"EADKSK"NİN ANLAMI

Engin Altan Düzyatan, twitter hesabında kullandığı ‘eadksk’ isminin ilk 3 harfinin isim ve soyadını, diğer 3 harfin ‘Karşıyaka Spor Kulübü’nün kısaltılmışı olduğunu anlatırken, "Çocukluğumdan beri Karşıyaka taraftarıyım. İzmir takımıdır ve bu yıl basketbolda şampiyon olduk. Sadece şampiyonluk maçını izleyemedim. O benim tutkum, bir şekilde vazgeçemiyorum" dedi.

AD VE SOYADI NEREDEN GELİYOR?

Engin Altan Düzyatan, bir soru üzerine isim ve soyadının nereden geldiğini şöyle anlattı:

"Annem Engin Çağlar hayranı. Çağlar; çok önemli eski jönlerimizden. Babam da çok eski önemli komedyenlerimizden Altan Erbulak hayranı. Annem benim ismimi ‘Engin’, babam ise ‘Altan’ koymak istemiş. İkisi de vazgeçmek istemiyorlar; ‘Engin Altan’ oluyor. Büyük dedemler, Yugoslavya’dan Türkiye’ye göçüyorlar. Yugoslavya’da doğan Türklerdeniz. Buradaki muhtar ile dedem arasında bir tartışma geçiyor, aralarında küslük oluyor. Konuşmuyorlar muhtarla. Soyadı kanunu çıkıyor. Soyadı almamız gerekiyor. Dedem, ‘ben onun ayağına gitmem’ diyor. Son gün geliyor, soyadımızı vermemiz gerekiyor. Dedem gitmeyince muhtar kendisi yazıyor. Herhalde gitmedi diye dedemi tembel buluyor. O yüzden ‘Düzyatan’ soyadını uygun görmüş bize." 

Düzyatan, eşi Neslişah Alkoçlar ile ilk kez bir yardım kuruluşunun gecesinde karşılaştıklarını anlattı. Düzyatan, "Neslihan Alkoçlar, yaptığım heykeli satın aldı. İlk orada gördüm. Sonra da bir şekilde bir şeyler oldu işte" dedi. Ünlü oyuncu, yaklaşık 5 ay sonra erkek bebeği olacağını, yaşamının en heyecanlı dönemlerinden birini geçirdiğini kaydederek, şunları söyledi:

5 AY SONRAKİ BEBEK İÇİN BİSİKLET

"İnanılmaz bir duygu olacak her halde. Şu an çok hissetmiyorum, çok anlamıyorum ben sadece çok heyecanlıyım böyle bir durumla karşılaşacağım için. Erkek. İsim için daha çok erken. Aklımızda birkaç şey var ama daha karar vermedik. Büyük ihtimalle iki isimli olur. Allah kısmet ederse ilk bisikletini aldım. Eğer sağlıklı dünyaya gelir ve 2-3 yaşına gelirse ona ilk almak istediğim şey motosiklet. Ben büyük motosiklete binerim o da küçük motosiklete biner. En azından şu an böyle şeylerden korkmuyorum. Kendisini sakatlayabileceği şeyleri küçük yaşta yaptırmaya çalışacağım zaten."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI