radyobir
radyobir

'Bonzai'li şarkıya yasak

Manisa'da içerisinde sentetik uyuşturucu maddesi 'bonzai'nin adının geçtiği bir şarkı valilik tarafından yasaklandı.

21 Ekim 2014 16:11 | Kategori:

Manisa Valiliği, "Elimde patladı bonzai" adlı şarkının umuma açık yerler ile kapalı ve açık alanlarda yapılan düğün, nişan, konser gibi etkinliklerde çalınmasını yasakladı.
Valilikten yapılan açıklamada kararla Manisa sınırları içinde kamu düzeninin sağlanması, halk sağlığının korunması ve özellikle gençlerin alkol, uyuşturucu gibi alışkanlıklardan korunmasının amaçlandığını belirtildi.
Kararın Anayasa'nın 56. ve 58. maddeleri, İl Özel İdaresi Kanunu'nun 11/C ve 66. maddesi, Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca hazırlandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ritmik melodilerle bestelenmiş, özellikle gençlerin bilinç altına nüfuz eden ve uyuşturucu madde kullanımını özendirici nitelikte olduğu değerlendirilen 'Elimde patladı bonzai' isimli şarkının alenen umuma açık yerler ile kapalı ve açık alanlarda yapılan düğün, nişan, konser gibi etkinliklerde çalınmasının engellenerek, halk arasında bonzai olarak bilinen ancak yeni nesil uyarıcı ve halüsinatif etkiye sahip, bağımlılık yapıcı bir tür sentetik uyuşturucu maddesi olan, son dönemlerde belirli grup gençler arasında kullanımı hızla yaygınlaşan ve de ölümlere neden olan sentetik kannabinoid (bonzai) kullanımının engellenmesi amaçlanmaktadır."
Karara uymayanlar hakkında İl Özel İdaresi Kanunu'nun 66. maddesi, Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesinin 1. fıkrasına göre yasal işlem yapılacağı ifade edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI