radyobir
radyobir

"Bu anayasanın ayaklar altına alınmasıdır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılmasını sert sözlerle eleştirdi: Yüzkarası bir toplantı... Siz toplantı yapıyorsunuz, herkes ayağa kalkıyor. Onlara talimat veriyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz. Bu anayasanın ayaklar altına alınmasıdır.

01 Eylül 2016 12:34 | Güncelleme :01 Eylül 2016 16:05 | Kategori:

Kılıçdaroğlu'nun konuşması özetle şöyle:  "Herkesin bir yeri vardır. Ben ayağa kalkarım, bürokratlar da kalkar ama hakimlerin kalkmaması gerekir. Tam bir yüz karası toplantıdır bu.   Yargıya talimat veriyorlar. Bunun neresinde demokrasi var. Herkesin Yenikapı ruhuna saygı göstermesi lazım. Birliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var mı var ama devletin kurumlarını hiç kimse kendi arka bahçesi haline getirmemeli. Böyle yaparsanız Türkiye’de birliği, beraberliği sağlayamazsınız.  Adalete gölge düşürdüğünüz andan itibaren devleti devlet olmaktan çıkarırsınız. Anayasa’da bu korunmuştur. Hiç kimse yargıya emir ve talimat veremez diyor. Siz toplantı yapıyorsunuz, herkes ayağa kalkıyor. Onlara talimat veriyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz. Bu anayasanın ayaklar altına alınmasıdır. Hiç kimse şunu söyleyemez, CHP Genel Başkanı bu ülkenin birliği için elinden geleni yapmıyor. Biz yeri geldi bağrımıza taş bastık, sesimizi çıkarmadık. Bu adaleti ve yargıyı aşağılamak demektir, böyle bir şey olamaz. Milletin yeriymiş, kimse buna itiraz etmiyor ki. O zaman gitsinler bir meydanda toplansınlar. "

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI