radyobir
radyobir

"Bu takım anca şut atar!.."

Spor yazarları Fenerbahçe'nin Akhisar Belediyespor karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen 2-2 berabere kalmasının faturasını teknik direktör Vitor Pereira'ya kesti. Otoritelerin maçla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

05 Ekim 2015 10:46 | Güncelleme :05 Ekim 2015 12:34 | Kategori:

NTVSpor'da yayınlanan %100 Futbol programında Fenerbahçe-Akhisar Belediye maçını değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Fenerbahçe olarak yedek kulübende oyunun tutabileceğin ve ileri götürebileceğin oyuncuların var. Cihat Arslan oyuncu değişikliklerinde çok doğru hamleler yaptı. 7 günde 3 maç oynayan Fenerbahçe 7 gol yedi. Mental olarak da fiziksel olarak da takım bunu kaldıramadı. Fenerbahçe her maça ayrı formatla çıkıyor. Pereira öyle bir takım istiyor ki; Sürekli basan, ısıran... Öyle bir oyun istiyorsan o zaman sana 8 oyuncu değişikliği lazım." dedi.
 
Akhisar'ın ikinci yarı Molde'nin aynısını oynadığını söyleyen Dilmen, "Mehmet Topal, Ozan, Josef son yarım saat oynadı. Bu takım anca şut atar. Bu orta sahanın üretme şansı yok. Şener artık gitmiyor. Çocuk gidemiyor, vücut gitmiyor. Nasıl Alper'le başladıysan Gökhan'la da başlayabilirsin. Pereira, Diego ile van Persie arasında tercih yapıyor. Fernandao görevini yapıyor." dedi.
 
Sarı lacivertlilerin ekonomik oynamak zorunda olduğunu vurgulayan Dilmen, Fenerbahçe'nin kondisyonunun eksik olduğunu söyledi.
 
Fenerbahçe’nin maça çok istekli ve çok enerji harcayarak başladığını vurgulayan Dilmen, sarı lacivertlilerin kondisyonunun eksik olduğunu söyledi.
 
Teknik direktör Vitor Pereira’nın Gökhan Gönül’ü bir an önce kazanması gerektiğini vurgulayan Dilmen, Şener’in deparlı bir oyuncu olduğu için çok yorulduğunu belirtti.
 
Fenerbahçe’nin ekonomik oynamak zorunda olduğunu belirten Dilmen, "Fenerbahçe’nin fiziksel anlamda fizikli oyuncular olduğunu düşünüyorum. Ancak kondisyonu eksik” şeklinde konuştu.   

Pereira, oturup düşünmeli (Rüştü Reçber - Hürriyet)

2-2'den sonra gelen Fenerbahçe baskısı, bulunan pozisyonlar, kaçırılan goller, Fenerbahçe'yi 3 puandan etmiş olabilir. Ama burada asıl oturup düşünmesi gereken kişi Pereira'dır. Pereira ile ilgili soru işareti devam ediyor. Fenerbahçe'nin hocası, teknik ve taktik anlamda bu kadar basit ve bariz hatalar yapmamalı.

Canavarın altında kalacak (Erman Toroğlu - Sabah)

Bakın 5-6 hafta izleyin Fernandao gol atınca, Pereira yumruklarını sıkıp nasıl seviniyor. Van Persie atınca donup kalıyor. İyi teknik adam futbolcu ile uğraşmaz. Futbolcunun abisi ol. Zaman zaman Alman subayı ol! Sert ol. Sen kralsın futbolcu senin işçin! Yarın "Verin bana bonservisimi gideyim" der, diyebilir! Bu teknik adam kendi yarattığı Van Persie sorununu çözemezse F.Bahçe bundan büyük zarar görecek. Ya da Perreira kendi yarattığı canavarların altında yok olacak.

Bilinçsizce ve tüm gücüyle (Oğuz Çetin - Vatan)

Son 25 dakika boyunca ortada sadece kaos futbolu vardı ve Pereira bu kaosun baş sorumlusuydu. Pereira istikrarlı bir takım yaratmak istiyorsa sakatlık ve cezalı durumuna düşme haricinde ilk 11’de sürekli oynayan oyunculardan olan bir takım yaratmalı ve bu takımı herkesin ezbere sayıyor olması gerekir. Aynı rakibi Şenol Güneş'in yaptığı gibi...

Cesur olmak gerekiyor (Alpay Özalan - Vatan)

Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birini yönetiyorsun, içeride bu kadar muhteşem bir seyirciye sahipsin, Türkiye’nin en iyi, kaliteli ayakları sende, özellikle içerdeki maçlarda niçin çift santrforla oynamıyorsun? Pereira takımını neden tek santrforla oynatıyor, bir türlü aklım ermiyor. F.Bahçe’yi çalıştırıyorsan korkak olmayacaksın, cesur olacaksın...

Kulaktan tutup atma vakti geliyor! (Ercan Güven - Milliyet)

"Artık yükselişe geçecek” derken, pistin sonuna gelmeden kanatları üzerine oturdu Fenerbahçe! Sezon başında "füze” olacağından herkes emindi... Haftalar geçtikçe "zeplin” gibi ağır ve hantal olmasından korkuldu... Herkes "çift motorlu pırpıra” da razıydı; yeter ki uçsun...
Olmadı. Tam bir mühendislik hatası çıktı takım.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI