radyobir
radyobir

"Carmina Burana" Zorlu PSM'de sahnelenecek

Ünlü besteci Carl Orff'un sahne kantatı "Carmina Burana" İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 12 Ocak Cuma günü Zorlu PSM Sahnesi'nde seslendirilecek.

04 Ocak 2018 18:57 | Güncelleme :04 Ocak 2018 19:11 | Kategori: Kültür & Sanat

Orkestrayı Serdar Yalçın'ın, koroyu da Paolo Villa'nın yöneteceği "Carmina Burana"ya solist olarak Soprano Nazlı Deniz Süren, Tenor Caner Akın ve Bariton Hakan Aysev katılacak. 

"Carmina Burana"da ayrıca İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestra ve korosu,  İDOB Çocuk Korosu ile Beşiktaş Çocuk Korosu da yer alacak.

Alman Besteci Carl Orff’un tüm dünyada tanınmasını sağlayan eseri "Carmina Burana”, Beuern Şarkıları olarak da bilinir.

1803’de, Almanya - Münih'teki Bayern Kütüphanesi’nde bulunan, 11 - 12 - 13. yüzyıldan kalan 254 şiir ve dramatik metinden oluşan "Carmina Burana”, 1936 yılında, Alman besteci Carl Orff  tarafından sahne kantatı olarak bestelenmiştir.

İlk kez 8 Haziran 1937'de Frankfurt Operası’nda  sahnelenen "Carmina Burana”,  müzik tarihinin en önemli kantatları arasındaki yerini almıştır.

Dünyanın hemen her yerinde büyük ilgi ve beğeni ile karşılanmış olan Carmina Burana, Carl Orff'un Tironfi (Zaferler) üçlemesinin ilk eseridir. Doğayı ve aşkı dile getiren Latince metinlere dayanır. 


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI