radyobir
radyobir

"Carmina Burana" Zorlu PSM Sahnesi'nde

İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının yorumladığı Carl Orff'un ünlü sahne kantatı "Carmina Burana" 20 Nisan 2018'de, Zorlu PSM Sahnesi'nde.

17 Nisan 2018 10:59 | Kategori: Kültür & Sanat

Alman Besteci Carl Orff'un tüm dünyada tanınmasını sağlayan eseri "Carmina Burana", Beuern Şarkıları olarak da bilinir.

1803'de, Almanya - Münih'teki Bayern Kütüphanesi'nde bulunan,11,12 ve 13.yüzyıldan kalan 254 şiir ve dramatik metinden oluşan "Carmina Burana", müzisyen kökenli bir aileden gelen Alman Carl Orff  tarafından bu metinlerden seçilmiş  şiirler  üzerine, sahne kantatı olarak 1936 yılında bestelenmiştir.

İlk kez 8 Haziran 1937'de Frankfurt Operası'nda  sahnelenen "Carmina Burana",  müzik tarihinin en önemli kantatları arasındaki yerini almıştır.

Dünyanın hemen her yerinde sahne kantatı olarak birçok defa büyük ilgi ve beğeni ile karşılanmış olan Carmina Burana, Carl Orff'un Tironfi (Zaferler) üçlemesinin ilk eseridir. Doğayı ve aşkı dile getiren Latince metinlere dayanır. 

Serdar Yalçın'ın müzik yönetmenliği'ni üstlendiği konserin koro şefi ise Paolo Villa.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri'nden Soprano Nazlı Deniz Süren, Tenor Algın Özcan ve Bariton Murat Güney'in  yer alacağı konser, İstanbul Devlet Opera - Balesi Orkestrası ve Korosu ,  İDOB Çocuk Korosu eşliğinde sahnelenecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI