"Çin'in Ukrayna'ya savunmada yardım etmesini isterdik"
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Çin'in Ukrayna'ya kendini savunma konusunda yardım etmesini görmek istediklerini belirtti.
CNN’e konuşan Kirby, "Çin’in bu işgali kınamada dünyanın geri kalanına katılmasını ve Rusya’nın bu savaşı sürdürmesine yardımcı olacak hiçbir şey yapmamasını istiyoruz. Aslında Çin’in Ukrayna’ya meşru müdafaa konusunda yardım edecek adımlar atmasını memnuniyetle görmek isterdik” ifadesini kullandı.
Çin’i, Rusya’ya askeri yardım sağalama konusunda bir kez daha uyaran Kirby, ancak ellerindeki bilginin, Çin yönetiminin henüz böyle bir karar almadığı yönünde olduğunu kaydetti.
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
İlgili Haberler
- Gana, British Museum'dan altınlarını iade etmesini istedi
- "İran deprem, yardım konvoyuyla Suriye'ye silah soktu"
- Katar, Sudan'a ilk yardım uçağını gönderdi
- Guterres'in yardımcısı Griffiths Sudan için bölgeye gidiyor
- Yemen'de yardım dağıtımında izdiham çıktı 78 kişi öldü
- Japonya'dan, Ukrayna'ya 7,6 milyar dolarlık yardım
- Macron Rusya konusunda Çin'den yardım istedi
- ABD vatandaşlarından Rusya'yı terk etmesini istedi
- İsviçre'de 4 bankacı Putin'in arkadaşına yardımdan suçlu bulundu
- Kosova Başbakan Yardımcısına içecek ve pastalı saldırı