radyobir
radyobir

"Clinton ülkenin ulusal güvenliğini tehlikeye attı"

Eski NSA çalışanı Snowden, ABD Dışişleri Bakanı iken resmi yazışmalarını kişisel posta adresi üzerinden yapan Clinton'ın ülkenin ulusal güvenliğini tehlikeye attığını söyledi.

04 Eylül 2015 12:12 | Kategori: Dünya

Al Jazeera kanalında bir programına katılan eski ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) analisti Edward Snowden, kendisini teröristlere dolaylı olarak yardım etmekle suçlayan Hillary Clinton’a ağır bir eleştiride bulundu. Snowden, ABD Dışişleri Bakanlığı koltuğundayken bakanlığın e-posta adresi yerine kişisel adresini kullanan Clinton’ın, gizli bilgilerin başkaları tarafından okunabileceğini farkında olduğunu ve buna rağmen ulusal güvenliği tehlikeye attığını söyledi.

'TAMAMEN SAÇMALIK'

Üst düzey görev yürütenlerin gizli bilgileri nasıl koruyacaklarını bilmesi gerektiğini belirten Snowden, "Tam zamanlı çalışan bilgi güvenliği personeliyle korunan ABD hükümetinin sınıflandırılmamış sistemleri bile hacklenirken, birisinin (Hillary Clinton) özel e-posta sistemini kullanması tamamen saçmalık” ifadesini kullandı. Snowden Clinton’ın yaptığını sıradan bir çalışanın yapması halinde ise o kişinin yalnızca işini kaybetmekle kalmayacağını, üstüne bir de yargılanacağını belirtti.



Clinton'ın bakanlık döneminde yazışmalarını bakanlığın elektronik posta adresi yerine kişisel posta adresinden yaptığının ortaya çıkması, Clinton'ın devletin güvenliğini tehlikeye attığı eleştirilerine neden olmuştu. Yazışmalarında gizli bilgiler yer almadığını belirten Clinton ise bakanlık dönemindeki yazışmalarını içeren 55 bin sayfalık dokümanı bakanlığa teslim etmiş ve bunların yayınlanmasını istemişti.

Bakanlık bu belgeleri inceledikten sonra yayınlamaya başladı. Ancak bakanlık yayınladığı e-postalarda gizli bilgiler bulunduğunu belirtti ve bunları sansürledi. Bu tartışmanın Clinton'ın 2016'daki seçim yarışında kendisine zarar verebileceği belirtiliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI