radyobir
radyobir

Cumhuriyetçilerin ekonomiyi mahvetmesine izin vermeyeceğim

ABD Başkanı Joe Biden, bir grup Demokrat Kongre üyesiyle bir araya gelerek ekonomi planları, ülkede artan silahlı şiddet saldırıları ve Ukrayna'ya verilen destek başta olmak üzere dış politika konularını görüştü. Biden, "Cumhuriyetçilerin ekonomimizi mahvetmesine izin vermeye niyetim yok" dedi.

25 Ocak 2023 06:58 | Kategori: ABD

Bir grup Demokrat milletvekilini Beyaz Saray'da ağırlayan ABD Başkanı Joe Biden, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetçilerin ekonomi politikalarına yüklendi.

Medicare (dar gelirlilere verilen sağlık yardımı) ve Sosyal Güvenlik harcamalarında kesintiye gidilmesini talep eden Cumhuriyetçileri "aşırıcı" olarak niteleyen Biden, "Cumhuriyetçilerin ekonomimizi mahvetmesine izin vermeye niyetim yok" ifadesini kullandı.

Biden, Kongre üyeleriyle başta Ukrayna'ya verilen destek olmak üzere dış politika konularını da masaya yatırdıklarını belirtti.

Ülkede son dönemde artan silahlı saldırıların da gündemde olduğunu kaydeden Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, iki gün arayla silahlı şiddet saldırıları sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Kaliforniya eyaletini ziyaret edeceğini duyurdu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI