radyobir
radyobir

"Cuomo: "Kente geri dönün içki ısmarlarım"

New York Valisi Andrew Cuomo, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle kenti terk eden zenginlere geri dönme çağrısında bulundu. Vali, zenginlerin geçici olarak gittiği yerlerde kalmayı ve vergilerini orada ödemeyi tercih etmelerinden endişe duyuyor.

07 Ağustos 2020 08:17 | Kategori: Dünya

New York Valisi Andrew Cuomo, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çevre bölgelere geçiş yapan zenginlere çağrı yaptı.

Cuomo, düzenlediği basın toplantısında "Kelimenin tam anamıyla şu an burada yaşayan ama Hamptons konutlarında, Hudson Valley konutlarında ya da Connecticut konutlarında vakit geçirenlerle tüm gün konuşuyorum ve 'Geri dönmelisin, ne zaman döneceksin?' diyorum. 'Akşam yemeğine gideceğiz, sana içki ısmarlayacağım, gel, yemek yapacağım' diyorum" ifadelerini kullandı.



Nüfusun en zengin yüzde 1'i halihazırda şehirdeki vergilerin yüzde 50'sini ödeğini dile getiren Cuomo, şunları söyledi:

"Şu anda geri gelmeyecekler. Başka ne düşündüklerini biliyor musunuz? 'Kalırsam, daha düşük gelir vergisi öderim' çünkü New York City'nin fazla vergisini ödemiyorlar."
Vali ayrıca, eyaletin bütçe açıklarının federal düzeyde yardıma ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI