radyobir
radyobir

"Debussy 100. Yıl Konseri"

Debussy 100.yıl konseri, bestecinin önde gelen ünlü eserlerinden oluşan bir repertuarla Beyoğlu Grand Pera Emek Sahnesi'nde gerçekleşiyor.

21 Mart 2018 12:53 | Güncelleme :21 Mart 2018 13:08 | Kategori: Kültür & Sanat

Yapıtlarıyla 20. yüzyıl müziğinde yeni ufuklar açmış olan Fransız besteci Claude Debussy, Empresyonist müziğin önde gelen isimlerden biridir. 

Debussy 100.yıl konseri, bestecinin önde gelen ünlü piyano süitlerinden, prelüdlerinden ve fransız şairlerinin şiirlerinden esinlenerek bestelediği piyano - şan üzerine eserleri ile bir kompozisyon haline getirilmiş olup, ilk seslendirilmesini Beyoğlu Grand Pera Emek Sahnesi'nde gerçekleştiriyor. 

Konserde soprano Evren Ekşi ve Ayşe Sinem Ekşioğlu, arpist Pınar Sivritepe, Piyanist Turan Manafzade ve Yaylı Sazlar Dörtlüsü olarak Ceren Gürkan, Gizem Gürkan Korkmaz, Burak Kayan ve Burak Ayrancı yer alıyor.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI