radyobir
radyobir

'Dünyanın en uzun kedisi' Omar, internet fenomeni oldu

Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşayan Omar, sahibi Stephy Hirst tarafından 2013'te eve alındığında, diğer yavru kedilerle aynı boydaydı. Fakat şimdi 120 santimetre olan Omar, dünyanın en uzun ev kedisi olmaya aday.

18 Mayıs 2017 04:51 | Kategori: Dünya

Hirst'in anlattığına göre, 'süper ölçülere' sahip olan kedisi Omar, bu nedenle internette ve Avustralya basınında bir fenomen hâline gelince, Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri kendisiyle temasa geçip kedisinin ölçülerini göndermesini istemiş.



Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin bir insan, hayvan ya da cisme ait ölçüleri alması ardından yanıt vermesi 12 haftayı bulabiliyor.



Fakat Hirst, kedisinin bir unvanının olmasının kendisi için önemli olmadığını söylüyor. Nitekim Hirst'e göre, kedisi, Omar da 'şöhretsiz bir hayatı tercih ediyor.'



Dünyanın en uzunu olma unvanını şu anda elinde tutan kediyse, İngiltere'nin Batı Yorkshire bölgesinde yaşayan 118 cm boyundaki bir Maine Coon.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI