radyobir
radyobir

"Ekonomik çarkların yeniden dönecek"

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, ülkedeki ekonomik çarkların yeniden döneceğini ve büyümenin beklenenden daha iyi olacağını bildirdi.

04 Nisan 2023 06:53 | Kategori: Latin Amerika

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Lula da Silva, "Birçok kötümserin tahmininin aksine ekonomik büyüme beklenenden daha iyi olacak." ifadesine yer verdi.

Lula da Silva, ülkede her şeyin yolunda gitmediğini kabul ettiklerini belirterek, alınacak bir dizi önlemlerle sanayi, tarım ve altyapıya teşvikler vereceklerini söyledi.

Meclis'e "sosyal adalet" çerçevesinde vergi reformunu güçlendiren bir yasa sunacaklarını aktaran Lula da Silva, yasanın içeriğine ilişkin detay paylaşmadı.

Devlet Başkanı Lula da Silva, özel sektörü teşvik ederek ülkedeki tüm üretken alanları harekete geçireceklerini kaydederek, "Brezilya'nın kalitede bir sıçrama yapacağına eminim." dedi.

Brezilya'da bu yıl ekonominin çok az büyüyeceği yönünde tahminlerde bulunan piyasa ekonomistlerine katılmadığını vurgulayan Lula da Silva, "Olumsuz değerlendirmelerine katılmıyorum, şirketler yeniden yatırım yaptığında, daha çok üretip satmaya başladığında ne olacağını göreceğiz. Çünkü daha fazla istihdam ve daha iyi ücretler olacak." diye konuştu.

Geçen yıl yüzde 2,9 büyüyen Brezilya ekonomisinin bu yıl 0,9, 2024'te ise yüzde 1,4 büyüyeceği tahmin ediliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI