radyobir
radyobir

"El Bâb'da 100'den az DEAŞ'lı kaldı"

El Bâb'daki son durumu değerlendiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ilçeyi çevreleme operasyonunun tamamlandığını, içeride temizlik harekâtının sürdüğünü söyledi. Işık, El Bâb'da kalan IŞİD'li sayısı için de "100'den az" ifadesini kullandı.

22 Şubat 2017 12:10 | Kategori: Terör

NTV yayınında soruları yanıtlayan Bakan Işık, El Bâb'ın tamamen çevrelendiğini ve IŞİD'in bu ilçeye takviye eleman gönderme imkânının kalmadığını ifade etti. 

"İçerideki DEAŞ'lı sayısı 100'ün altına düştü" diyen Işık, "Bunlardan bazıları keskin nişancı, bazıları ölüm fedaisi. Bu yüzden çok dikkatli davranılıyor. Çevresini kuşatma operasyonu bitti ama temizlik harekatı sürüyor. Yüzde 50'si temizlendi" ifadelerini kullandı. 

"Münbiç ve Rakka birbirinin alternatifi değil"

ABD'nin Türkiye'ye, PKK/PYD unsurlarının Menbiç'ten çekilmesi konusunda taahhüdü olduğunu belirten Işık, ''Eğer ABD bunu yapmazsa Türkiye operasyonu mutlaka değerlendirecektir. Bu Rakka operasyonunu da etkileyecek bir gelişme'' dedi.

Bakan Işık, ''Türkiye için öncelik Menbiç mi Rakka mı?'' sorusuna ise ''Münbiç ve Rakka birbirinin alternatifi değil'' yanıtını verdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI