radyobir
radyobir

"El Kaide'yi yok edip misyonumuzu tamamladık"

ABD Başkanı Joe Biden, "ABD, Afganistan'da El Kaide'yi yok ederek ve Usame bin Ladin'i öldürerek misyonunu tamamladı" dedi.

21 Ağustos 2021 09:21 | Kategori: ABD

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'daki son durum ve devam eden tahliye operasyonları hakkında Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi.

Biden, ABD'nin Afganistan'da El Kaide'yi yok ederek ve Usame bin Ladin'i öldürerek misyonunu tamamladığını savundu. ABD'nin artık Afganistan'da ulusal çıkarının kalmadığını ifade eden Biden, "Eğer ülkeden çekilme kararı almasaydık oraya 1 Mayıs'tan sonra daha fazla asker göndermemiz gerekecekti. Bu askerlerden de orada hayatını kaybedenler olabilirdi. Peki ne için?" diye konuştu.

Biden, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Herkesin şunu anlaması gerekiyor, bu bölgede terör unsurlarının yeniden ortaya çıkmaması gerekiyor. Müttefiklerimizle bölgeyi yakın bir şekilde takip ediyoruz. Afganistan, gelecekte ABD'ye veya herhangi bir müttefikimize yönelik bir saldırının düzenleneceği bir yer olmayacak."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI