radyobir
radyobir

"Erkeklerin belli bir yaştan sonra çocuk yapması tehlikeli"

ABD'li bilim insanları, yaşlı erkeklerin spermlerinden elde edilen embriyolar, genç partnerlerin hücrelerinden çıkan embriyolara kıyasla daha yavaş geliştiğini tespit etti.

02 Kasım 2017 05:01 | Kategori: Yaşam

Amerikan Üreme Tıbbı Cemiyeti’nin konferansında sunulan rapora göre, Boston Bilim Merkezi’nden araştırmacılar, 527 çiftten alınan 3 bin 532 embriyonun gelişimini gösteren video kayıtlarını analiz etti. 50 yaş üstü erkeklere ait spermleri sayesinde elde edilen embriyoların, 35 yaş altı erkeklerden elde edilen embriyolara göre yüzde 35 oranında daha yavaş geliştiği ortaya çıktı. Yaşlı olan bir adamdan alınan embriyo, blastosist evresine yüzde 4.3 oranında daha geç ulaşıyor.

New York merkezli Weill Cornell Medicine sağlık merkezinden bilim insanları da yaş ilerledikçe erkek sperminin mutasyonlar ve hücrede anormal sayıda kromozom toplama eğilimini gösterdiğini tespit etti. Bu da sağlıksız embriyo oluşma ihtimalini artırıyor.

Weill Cornell Medicine uzmanları, farklı yaş aralıklarında olan 7 grubu inceledi. İnceleme sonucu, her iki kusurun en çok 55 yaş üstü erkeklerde göründüğü tespit edildi. Ayrıca döllenme göstergesi, en genç gruptaki yüzde 87.7’den en yaşlı gruptaki yüzde 46’ya düştü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI