radyobir
radyobir

"Facebook kişisel verileri ABD istihbaratına veriyor"

İrlanda'da internetteki kişisel verilerin güvenliğinden sorumlu Veri Koruma Komisyonu, sosyal paylaşım sitesi Facebook'u kullanıcılarının kişisel verilerini kötüye kullanmakla suçlayan Avusturyalı hukuk öğrencisi ve aktivist Max Schrems'in şikayetini incelemeyi kabul etti.

21 Ekim 2015 06:31 | Güncelleme :21 Ekim 2015 06:57 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Dublin Yüksek Mahkemesi kararı uyarınca İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Facebook'un veri paylaşımını ve Avrupa Adalet Divanı tarafından yakın zamanda kabul edilen kişisel veri transferi anlaşmasına uygunluğunu inceleyecek.

Daha önce de Facebook aleyhine benzer bir şikayetle dava açan Schrems, Facebook’un kişisel verileri ABD istihbaratına ilettiğini söylüyor.

Facebook sözcüsü ise, suçlamaları reddederek "Facebook ABD yönetiminin server’larımıza ulaşmasını sağlayan bir programın parçası değildir ve böyle bir şey söz konusu olamaz” açıklaması yaptı.
Birçok teknoloji şirketi gibi Facebook’un da veri merkezi İrlanda’da bulunuyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI