radyobir
radyobir

"Futbol eşcinsellerin sporu değildir"

Rusya Milli Takımı'nı çalıştıran İtalyan teknik direktör Fabio Capello'dan çok tartışılacak sözler...

18 Şubat 2015 16:14 | Kategori:

Dünyaca ünlü teknik direktör Fabio Capello, Atletico Madrid'in sert futbol oynadığı eleştirilerine karşı çıkarak, "Futbol homoseksüellerin oynadığı bir oyun değil erkek oyunudur" dedi.

İspanya'da yayınlanan bir spor programına bağlanan tecrübeli hoca, Atletico Madrid'in, Real Madrid ve Barcelona gibi ekstra değerlere sahip bir takım olmadığının altını çizerek " Bu futbolcular galip gelebilmek takım olabilmek için büyük çaba sarf ediyorlar, futbol bir fizik oyunudur ve hep böyle olmuştur" ifadelerini kullandı.    

Real Madrid'in kadrosunun Barcelona'dan daha üstün olduğunuda savunan Capello, buna rağmen iki takım arasındaki en büyük farkın Katalan ekibinin daha iyi takım oyunu oynaması olduğunu söyledi. Bir dönem Real Madrid'i de çalıştıran İtalyan teknik direktör, "Real, dünyanın en iyi forvet oyuncularını transfer ederek takım olmaya çalışıyor. Buna kişilik ve kalite eklemediğiniz zaman transfer fiyaskoyla sonuçlanır" şeklinde konuştu.

Capello, vatandaşı Arrigo Sacch'in tartışma yaratan "İtalyan futbolunun altyapısında çok sayıda siyahi futbolcu var" sözlerine destek vererek "Sacci'nin söylediği, İtalyan halkının İtalyan kimliğini taşıyan futbolculara ihtiyacı olduğudur" yorumunda bulundu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI