"Galler'in prense ihtiyacı yok"
Birleşik Krallık'ın parçası olan Galler'in bazı kentlerinde reklam panolarına monarşi karşıtı görseller asıldı.
Kampanyanın arkasındaki Cumhuriyet adlı gruptan yapılan açıklamada, görsellerin "monarşi ve nasıl yönetildikleri hakkında bir kamuoyu tartışmasını tetikleyeceğini" belirtildi.
Kampanya için 25 bin sterlinden (294 bin TL) fazla para toplayan grup, "Monarşi prensipte yanlış, uygulamada yanlış ve İngiliz siyaseti için kötü." değerlendirmesinde bulundu.
Görsellerden birinde Galler Prensi unvanına sahip Prens Charles'ın fotoğrafı ile "Galler'in prense ihtiyacı yok." yazısı yer aldı.
Diğerinde de ABD'de hakkında reşit olmayan birine karşı cinsel saldırı suçlamasıyla dava açılan Prens Andrew'in fotoğrafıyla "Kimse yasalardan üstün olmamalı." ifadesine ver verildi.
Ancak İngiltere'ye birlik yanlısı Galler Muhafazakar Parti lideri Andrew Davies ise kampanyanın "Galler kamuoyunun görüşünü yansıtmadığını" öne sürdü.
Monarşinin kaldırılması çağrısı yapan grubun internet sitesinde, "sürekli devam eden bir kamu görevinin her tür demokratik ilkeye aykırı olduğu" savunuluyor.
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
İlgili Haberler
- Dibeyde: "Seçim yapmaktan başka çare yok"
- "Aylık 7 milyar dolara ihtiyacımız var"
- "Ukrayna'da artık güvenli ya da güvensiz diye bir yer yok"
- "Ülke bombalandıktan sonra yaptırımlarınıza ihtiyacımız yok"
- "Biden-Putin görüşmesi için anlaşma henüz yok"
- "Gündemimizde Kovid-19 nedeniyle kapanma yok"
- Şeker hastalarının insülin ihtiyacı için yeni bir yöntem
- "Omicron varyantından korku duymaya gerek yok"
- Japon prensesi Maco evlendi
- Şahin ve Türeci, İspanya'da Asturias Prensesi ödülünü aldı