radyobir
radyobir

"Gazze'ye yardım için bütün kanallar açılmalı"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına ilişkin, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ivedilikle toplanıp bu sorunu çözmelidir" dedi.

18 Temmuz 2014 17:30 | Kategori: Ortadoğu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları: 
BM Güvenlik Konseyi toplanmalı ve bu sorunu çözmeli. Öncelikle yapılması gereken kalıcı bir barışın sağlanmasıdır. Eğer kalıcı bir barış sağlanabilirse Ortadoğu rahatlayabileceği gibi türkiye de bütün dünya da rahatlayacaktır. Bu barışın sağlanması için Türkiye Cumhuriyeti parlamentosunda bizim üzerimize düşen her türlü görevi CHP olarak yerine getireceğiz. Biraz sonra TBMM’de bütün partilerin katılımıyla bir ortak bildiri kabul edilecek. Ama bildiri yayınlamak yetmiyor. Toplumun bütün kesimlerini bu acı olaya karşı duyarlı olması gerekir. Yapılması gereken bir diğer önemli nokta, Gazze’ye Filistin halkına her türlü insani yardımın yapılabileceği kanalların açılması gerekir. Çocuklar aç. Kalıcı bir barışın sağlanması, ateşkesin sağlanması, yardımın sağlanması için bütün kanalların açılması en büyük arzumuzdur.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI