radyobir
radyobir

'Gelecekte insanların araba sürmesi yasak olacak'

Uzay aracı tasarlayıp üreten SpaceX ve Tesla firmalarının CEO'su ve internet girişimcisi Elon Musk, gelecekte insanların araba sürülmesine izin verilmeyeceğini öne sürdü.

20 Mart 2015 12:12 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

ABD’deki GPU Teknoloji Konferansı’nda konuşan Elon Musk, Almanya ve İngiltere’de test amaçlı da olsa trafiğe çıkmaya başlayan yapay zekâlı sürücüsüz araçların insanların sürüş kabiliyetinin önüne geçeceğini savundu. Otomobil teknolojisi firması Nvidia’ya mülakat veren Musk, gerekçe olarak ise tehlikeyi gösterdi: "Uzak gelecekte insanların direksiyon başına geçmesi yasalarla engellenebilir. Çünkü çok tehlikeli. 2 tonluk bir ölüm makinasını bir insanın eline veremezsiniz.”

İNSAN VARSA, SORUN DA VAR

Sürücüsüz araçların ise bu güvenlik sorununu ‘neredeyse’ aştığını söyleyen Musk, asansör benzetmesi yaptı. İşin içinde insan faktörünün olmasının kaza riskini artırdığına vurgu yapan Musk, yalnızca bir düğmeye basarak istenilen yere ulaşmanın ne kadar rahat olduğunun da altını çizdi: "İşte arabalar da böyle olacak. Arabanıza ‘buraya gel, şuraya git, şunu yap’ diyebileceksiniz.”

'YAPAY ZEKA ŞEYTANA DAVETİYE'

Musk, Ağustos 2014’te Twitter hesabından yapay zekanın nükleer silahtan daha tehlikeli olduğunu savunmuş, Eylül 2014’te de "Yapay zekayla şeytanı çağırmış oluyoruz” demişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI