radyobir
radyobir

"Güzel Helen" sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz sezon Türkiye Prömiyeri gerçekleşen "Güzel Helen" opereti, 1 Şubat 2018'den itibaren Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde sahnelenmeye başlayacak.

26 Ocak 2018 14:03 | Güncelleme :26 Ocak 2018 14:39 | Kategori: Kültür & Sanat

Fransız besteci Jacques Offenbach’ın bestelediği Operet, ilk kez 1864 yılında Paris’de sahnelendiğinde, hem seyircilerden hem de eleştirmenlerden büyük beğeni toplamıştı. 



"Güzel Helen" Isparta Kraliçesi ve Menelaos'un eşi Helen'in, Truva Kralı'nın oğlu Paris ile kaçış hikayesini gülünç ve nükteli bir şekilde ele alıyor. Bu olay Truva Savaşı'nın çıkmasına sebep olmuştur.



Henri Meilhac ve Ludovic Halévy'nin librettosunu Türkçe'ye Işık Noyan çevirdi.



 "Güzel Helen"  Murat Göksu’nun rejisi ile sahneleniyor. Eserin orkestra şefliğini Zdravko Lazarov, koro şefliğini ise Paolo Villa üstleniyor. Eserin dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu’na, kostüm tasarımı Serdar Başbuğ’a, ışık tasarımı da Ahmet Defne’ye ait.



Eserde, Paris rolünü Caner Akın ve Ahmet Baykara, Hélène rolünü Şebnem Ağrıdağ ve Hande Soner Ürben, Ménélas rolünü Cenk Bıyık ve Çağrı Köktekin, Agamemnon rolünü Alper Göçeri ve Kevork Tavityan, Calchas rolünü Ufuk Karakoç, Oreste rolünü Nesrin Gönüldağ ve Deniz Likos, Achille rolünü Serkan Bodur ve Yoel Keşap, Bacchis rolünü Banu Ergün ve Funda Güllü, Leaena rolünü Peyman Dorkan ve Zeynep Halvaşi, Parthénis rolünü Betül Görgülü ve Şöhret İnanç dönüşümlü olarak oynarken; Ajax 1 rolünü Zafer Çiftçi, Ajax 2 rolünü Can Reha Gün, Philocome rolünü Engin Yavuz, Euthyclès rolünü Erdem Gedik üstleniyor. 








Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI