radyobir
radyobir

'Hava kirli' diyen Çinli yerel yetkililere 'dava açtı'

Çin'in kuzeyindeki Şizuang kentinde bir kent sakininin aşırı hava kirliliğinden dolayı yerel hükümeti mahkemeye vermeye çalıştığı bildirildi.

02 Mart 2014 23:20 | Kategori: Asya Pasifik

Li Guşin adlı kent sakini, Pekin yakınlarındaki Hebey bölgesinde bir mahkemede dava açtı.
Guşin ayrıca maskeler, hava temizleme cihazı ve hava kirliliğinden dolayı evde spor yapma aletleri satın almak zorunda kaldığı için tazminat talebinde de bulunuyor.Bir yerel gazete Guşin'in, kentin çevresel sorunlarla ilgilenen yetkililerden, kış aylarında ülkenin kuzeyini kaplayan ve nefes almayı zorlaştıran kirli sis bulutları konusunda adım atmalarını istediğini ifade etti.Mahkemenin bu günlerde, daha önce birçok defa reddedilen davayı kabul edip etmeyeceğine karar vermesi bekleniyor. Şizuang çelik ve kimyasal maddeler fabrikalarının bulunduğu bir sanayi merkezi. Kentteki hava kirliliği çoğu zaman Dünya Sağlık Örgütü'nün tehlike sınırlarını birkaç kat aşıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI