radyobir
radyobir

"Hayatım tehlikede!.." dedi ve istifa etti!..

Lübnan Başbakanı Saad Hariri istifa ettiğini açıkladı. Reuters haber ajansı Hariri'nin istifa açıklamasında İran ve Hizbullah'ı eleştirdiğini duyurdu.

04 Kasım 2017 15:15 | Kategori: Dünya

Hariri açıklamasında, Lübnan'daki siyasi iklimin babası, eski başbakan Refik Hariri'nin öldürüldüğü dönemle benzerlik kurduğunu aktardı. Hariri, hayatına yönelik bir komplo kurulduğunu hissettiğini aktardı. Saad Hariri'nin babası Refik Hariri, istifa ettiği 2004 yılına kadar Lübnan'da başbakanlık yapmış 2005 yılında ise bir bombalı araç saldırısında hayatını kaybetmişti.

İRAN'I ELEŞTİRDİ

Hariri, istifa açıklamasında İran ve Hizbullah'ı eleştirdi. Hariri, Tahran yönetimini Arap devletlerinin ilişkilerine müdahale etmekle suçladı. 

Dün İran dini lideri Ayetullah Ali Hameney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Lübnan'a gelerek Başbakan Saad Hariri, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ve Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile görüşmüştü. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI