radyobir
radyobir

"Hovardanın Sonu" yeniden seyirciyle buluşuyor

Dünyada ilk kez 1951 yılında sahnelenen, geçtiğimiz sezon Türkiye Prömiyeri yapılan "The Rake's Progress" (Hovardanın Sonu), bu sezonda da seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor.

13 Kasım 2017 14:49 | Kategori: Kültür & Sanat

Igor Stravinsky’nin bestelediği eserin, Librettosu (opera metni), W.H. Auden and Chester Kallman tarafından kaleme alındı. Aytaç Manizade’nin rejisi ile sahnelenecek eser, komedi ve trajedi içeren konusu ile dikkat çekiyor.



18.yy İngiltere’sinde geçen ve İngilizce olarak seslendirilen eser; Hovardalığı iş edinmiş Tom Rakewell’in çöküşü üzerine kuruludur. Sonradan Şeytan olduğu ortaya çıkan Nick Shadow’a uyarak, evlenmeyi düşündüğü Anne Trulove’ı terk edip Londra’ya gönül eğlendirmeye gider.



Üç kağıtçı Shadow yüzünden başına gelmedik olay kalmayan Tom’un hikayesi, Londra’daki bir Tımarhane’de son bulur.



Orkestra şefliğini Can Okan’ın yaptığı eserin rejisörlüğünü Aytaç Manizade üstleniyor. Eserin dekor tasarımı  Efter Tunç’a, kostüm tasarımı Ayşegül Alev’e, koro yönetimi Paolo Villa’ya, ışık tasarımı Yakup Çartık’a, devinim ve jest ise Canberk Yıldız’a ait.  



Operanın başrollerinde; Kenan Dağaşan, Ali Haydar Taş (Trulove), Gülbin Günay, Otilia İpek, Burcu Soysev (Anne Trulove), Caner Akın, Onur Turan (Tom Rakewell), N.Işık Belen, Umut Kosman, Umut Tingür (Nick Shadow), Peyman Dorkan, Arzu Semerci (Mother Goose), Aylin Ateş, Jaklin Çarkçı, Özge Kalelioğlu (Baba the Turk), Ahmet Baykara, Çağrı Köktekin (Sellem), Sercan Gazeroğlu, Yücel Özeke (Keeper of the madhouse) dönüşümlü olarak rol alıyorlar.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI