radyobir
radyobir

"Hükümet terörü satın aldı, buraya getirdi"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Atadıkları kayyumlardan belli. AKP militanlarını getiriyorlar muhalif olan bir grubun başına yerleştiriyorlar." diye konuştu.

31 Ekim 2015 06:28 | Kategori:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sunduğu ’Ne Oluyor’ programında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Gazetesi’ne bombalı saldırı ihbarına ilişkin olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Özellikle son 2-3 yıl içindeki gelişmelere baktığımızda bir güvensizlik ortamının egemen olduğunu görüyoruz. Kişiler hayatlarından, sokakta gezerken her an bir olay ile karşılaşacaklarından ciddi endişeler duyuyorlar.

Gazeteler aynı şekilde bir yere baskın yapılıp televizyon ekranları karartılıyorsa, gazetelere yönelik saldırılar bir başka sorun. İşte Hürriyet Gazetesi bir AKP milletvekilinin öncülüğünde basıldı. Tehdit edildi. O başka bir sorun. Şimdi de bir terör belası var. Ortadoğu’dan ithal edilen bir terör belası var. IŞİD’in terörü var. Güvenin olmadığı bir atmosfer var. Türkiye’den bu atmosferden süratle çıkması lazım. Bu atmosferi kim, hangi politika yarattı. Üzerinde durmamız gereken bu. Bu atmosferi yaratan AKP hükümetleri. Yarın sandığa giderken bütün bunları düşünmek zorundayız" diye konuştu.

 KILIÇDAROĞLU: HÜKÜMET TERÖRÜ SATIN ALDI, BU ÜLKEYE GETİRDİ

Ankara’daki saldırıya ilişkin konuşan Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Eylemi kimin yaptığını kamuoyuna açıklamıyorsunuz. Bu IŞİD’i koruyorum anlamına gelir. En son savcı açıkladı. Eylemi IŞİD yaptı. Böyle bir tabloyu hükümet gizliyorsa, siz bu olayın üzerine gitmek istemiyorsanız anlamına gelir. Bütün bunlardan emniyet genel müdürlüğünün, istihbaratın haberi var. Korkuyor. Hükümet IŞİD’in üzerine yeteri kadar gitmiyor. Çünkü uyuyan hücreler harekete geçerse çok daha büyük felaketler olabilir endişesinde. Bunları besleyip bu hale getiren bunlar değil mi? Müslüman adam camii, türbe bombalar mı? Diyanet İşleri Başkanlığı ne yapıyor? IŞİD’e yönelik olarak bugüne kadar hangi açıklamaları yaptı. IŞİD’in bir terör örgütü olduğu anlatıldı mı? Bunların hiçbirisi yapılmadı. Çünkü hükümet izin vermiyor. Hükümet terörü satın aldı bu ülkeye getirdi. Yanlış politika ile. Şimdi bunun bedelini vatandaş ödüyor."

KILIÇDAROĞLU: AKP MİLİTANLARINI MUHALİF OLAN BİR GRUBUN BAŞINA YERLEŞTİRİYORLAR

Koza İpek Grubu’na kayyum atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaları değerlendirmesi istenen Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Kendisinin sesi çıktı mı? Bu davaların savcısıyım dedi. Dün onu söyleyen bugün bunu nasıl söyleyebiliyor. Nasıl hatırlayamıyor. Hukuk dışı her şeye karşıyız. Zorbalık yaparsanız bu Türkiye’nin itibarını dünyada sıfırlar. Bütün uygar ülke de tepki gösterdi zaten. ’Bu olmaz’ dedi. Niye el koyuyorsunuz hangi gerekçe ile? Onlar AKP hükümetini göklere çıkarsalardı emin olun hiçbir şey olmazdı. Eleştirdikleri için yapıyorlar bütün bunları doğru bulmuyorum. Burada ön yargılı bir tavır var. Atadıkları kayyumlardan belli. AKP militanlarını getiriyorlar muhalif olan bir grubun başına yerleştiriyorlar.

Gazeteler şimdi hükümeti alkışlamak ile meşgul. Televizyon kanalları yine öyle. Şimdi bu mu kayyum? Sayın Cumhurbaşkanı TRT’nin tarafsızlığı konusunda bir demeç verdi mi? Tam anlamıyla iktidarın militan radyosu, televizyonu haline geldi. Biz eleştirdik, Silivri duruşmaları doğru değil dedik. Ben Ankara’ya gelmeden önce fezlekem geldi. Şimdi 180 derece dönmüşler. Tutuklanmalarına yol açan senin politikalarındı. Bir ülkenin Başbakanı devletin bütün sırlarına vakıf bir Genelkurmay Başkanı’nı tutuklayıp terörist diye içeri atarsa, sonra da 180 derece dönüp kendi yolsuzlukları ortaya çıkınca bunu niye içeri aldınız derlerse, sen ne yapıyordun, Armut mu topluyordun? Sen bu ülkeyi mi yönetiyordun? Bakanlar kurulunu bir örgüt kandırabiliyorsa onun o koltuklardan derhal ayrılması lazım."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI