radyobir
radyobir

"İhraçlar olacak!.."

Başbakan Binali Yıldırım, " KHK bu gece yayınlanır, ihraçlar da olacak. Pek çok kuruluştan ihraç var. Ağırlıklı olarak emniyet ve TSK'dan olacak" dedi.

06 Temmuz 2018 20:29 | Kategori:

Başbakan Binali Yıldırım, son dakika KHK açıklamasında bulundu. Binali Yıldırım, "Son OHAL KHK'sı bugün çıkacak. Bu gece yayımlanacak KHK ile ihraçlar olacak." dedi. Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkünde başbakanlık muhabirleriyle bir araya geldiği görüşmede ihraçların çoğunlukla TSK ve Emniyet'ten olacağını da belirtti.

BEDELLİ AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlik ile ilgili, "Meclis açıldığında bu konu ele alınacak” dedi.  

Bedelli askerlikle ilgili açıklamada bulunan Yıldırım, "O konuyla ilgili verilmiş bir karar yok. Benim düşüncem çok daha radikal, bunun geçici bir düzenleme olmaması gerektiğini düşünüyorum. O konuda bir çalışma yapılıyor. Çalışmalar yapılacak ve bir rapor ortaya çıkacak. O rapora göre biz de hareket edeceğiz. Zaten bizim profesyonel askerliğe geçiş başladı. Terörle mücadeledeki operasyonlara silah altına alınan askerler götürülmüyor. Buradaki esas olan yığılmanın gelecek yıllara artarak devam etmemesini sağlayacak bir çalışma. Sıradan bir bedelli çıkartmak derdimize derman olmayacak. Askere alınmama işi onların kabahati değil. Bizim buna çözüm üretmek gibi bir sorumluluğumuz var. Meclis açıldığında bu konu ele alınacak. Meclis tatilinden sonraki dönemde ele alınacak konulardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI