radyobir
radyobir

"İki kadını da seviyorum" diye mahkemeye başvurdu

ABD'de Nathan Collier adlı bir kişi çok eşliliğin yasallaşması için mahkemeye başvurdu. Independent gazetesine konuşan Collier, "Şimdi cevap bekliyoruz" dedi.

07 Temmuz 2015 03:17 | Kategori: Dünya

ABD'de Yüksek Mahkeme'nin eşcinsel evliliğin hukuki bir hak olduğuna hükmetmesinden etkilendiğini belirten Collier, 'iki karım' olarak tanımladığı Victoria ve Christine ile birlikte Montana eyaletindeki bir mahkemeye gidip 'üç kişiden oluşan bu evliliği' de yasallaştırılmasını istemiş.

'İKİ KADINI AYNI ANDA SEVİYORUM'

İlk karısı Victoria ile 2000'de evlenen Collier, Christine ile de yasal olarak evlenmek istemesinin nedenini de şöyle açıkladı: "İki karım var çünkü aynı anda iki kadını seviyorum. Bu nedenle ikinci karımın da ilk karımla aynı yasal haklara sahip olmasını istiyorum."

'EVLİLİĞİMİZİN TANINMASINI İSTİYORUM'

Bununla birlikte ABD'de evlilik tanımını değiştirmek gibi bir derdinin olmadığını da belirten Collier, "Çoğu insan bizim gibi değil. Zaten benim istediğim evliliğin tanımını değiştirmek değil. Ben sadece bizim evliliğimizin tanınması için uğraşıyorum" dedi.

'BİR AİLE GİBİYİZ'

Öte yandan Collier'in 'ilk karısı' Victoria da kocasının ikinci bir kadınla evlenmesine karşı değil. Christine ile 'kardeş gibi' olduklarını belirten Victoria, şunları söyledi: "Bir aile gibiyiz. Her aile gibi bizim de iyi ve kötü günlerimiz var. Ama iyi günlerimiz daha çok."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI