radyobir
radyobir

"İlle de sonuç değişsin diye bir gayretimiz yok!.."

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özhaseki, "Ankara'da da binlerce sandıkta çok net, bariz hatalar var. Öyle söyleyelim artık. Onların düzeltilmesi tek amacımız. İlle de sonuç değişsin, biz almak istiyoruz diye gayretimiz yok. Sadece milletin iradesinin doğru bir şekilde tecelli etmesini arzu ediyoruz. Doğrunun peşindeyiz. Ömrümüz demokrasi mücadelesiyle geçti. Bugün de tabii ki aynı söylediğimiz kurallara uygun davranacağız" diye konuştu.

02 Nisan 2019 07:56 | Kategori:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, milletin iradesinin tecelli etmesi için bazı itirazlarda bulunacaklarını belirterek "201 oyu İşçi Partisine yazmışlar ve Binali Bey'e 1 oy yazmışlar bunun gibi çok net bariz hatalar var." dedi.

Özhaseki, partisinin genel merkezi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı, değerlendirmede bulundu.

Türkiye'de bazı can sıkıcı olayların haricinde büyük bir huzur içerisinde vatandaşların oylarını kullandığını belirten Özhaseki, sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.

Özhaseki, 3 ay boyunca seçim kampanyasında 25 ilçeye giderek projelerini anlattığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anlattığımız projeler insanların hoşuna gitti, çok şükür bir tek kem sözle bile karşılaşmadık, bunun rahatlığı içerisindeyiz. Bizler Ankaralı hemşehrilerimizin sevdiğini ve yaptığımız projelere inandığının da farkındayız. Ancak seçimleri bir tek projeler ve adaylar etkilemiyor, nihayetinde seçimler için hakim olan temel kanaatle ve görüşle değişik birçok faktörün bir araya gelmesiyle oluşuyor. Dün de böyle bir sonuç tecelli etti, o sandıktan ne çıkıyorsa başımız gözümüz üstüne. Herkes kendi düşüncesi doğrultusunda hak ettiği bir ortamda yaşamaya ve idare edilmeye mahkum diye düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde inşallah hayırlı sonuçlar alırız."

Birtakım itirazlarda bulunduklarını vurgulayan Özhaseki, "Bu itirazların temel nedeni yine ille de biz alalım kaygısı değil, oraya atılmış olan bir tek oyun bile zayi edilmemesi duygusudur, milletin iradesinin tecelli etmesi duygusudur. Oradan da nihayetinde çıkacak sonuçların her ne olursa olsun bizler tarafından hüsnükabul göreceği, başüstüne denileceğinin de bilinmesi lazım. Birkaç ay boyunca bizleri takip ettiniz sizler de yoruldunuz. İl teşkilatlarımıza, genel merkezdeki bütün arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum bu mücadelelerinden dolayı." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, "İstanbul'daki itirazlarda sonucun etkilenebileceğine yönelik bir görüş hakim, Ankara için umutlu musunuz" yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:

"Haliyle Ankara'da da binlerce belki sandıkta çok net bariz hatalar var, öyle söyleyelim artık... Onların düzeltilmesi tek amacımız. İlle de sonuç değişsin diye bir gayretimiz yok, ille de biz almak istiyoruz diye bir gayretimiz yok. Sadece milletin iradesi nasıl sandığa atılmışsa onun da aynı şekilde oradan doğru bir şekilde çıkıp tecelli etmesini arzu ediyoruz. Millet ne oy vermişse sonuç o çıksın istiyoruz. Bunun peşindeyiz, doğrunun peşindeyiz. Ömrümüz demokrasi mücadelesiyle geçti, milletin iradesine saygı duymakla geçti. Bugün de tabii ki aynı söylediğimiz kurallara uygun davranacağız biz." 

Özhaseki "Ne gibi hatalar mevcut" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Biraz önce mesela İstanbul'dan gönderdiler bana bir oy tutanağı, arkadaşlarımızda şimdi çokça var biliyorum cebimde örneği var mesela. Bir yerde 201 oy Binali Bey almış, 100 küsür oy karşı taraf almış, 201 oyu İşçi Partisine yazmışlar ve Binali Bey'e 1 oy yazmışlar bunun gibi çok net bariz hatalar var. Bu kasıt da olabilir, hata da olabilir bunların açığa çıkması önemli. Milletin de müsterih olması önemli yani herkes seçimlerde kendisini ifade edecek şekilde sandığa gider ve oyunu atar. Oradan çıkacak sonuç da elbette ki hepimizin saygı duyacağı bir sonuç, bunun doğru çıkmasını arzu ediyoruz, mücadelemiz bu yönde."

İstanbul'daki oyların kayıt altına alınması sırasındaki hataların benzerinin Ankara'da olup olmadığının sorulması üzerine Özhaseki, "Epeyce var, az da değil. O kadar çok ki bunlar ne kadar sonucu etkiler önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz." diye konuştu.

"Açık ara birinci partiyiz"

AK Parti'nin Türkiye genelinde aldığı sonuçlarla ilgili Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rapor sunulmasına ilişkin soruyu ise Özhaseki, "AK Parti kendi içinde özeleştiri kültürünü çok geliştirmiş ve bu konularda da uzun uzun çalışan en önemli partidir diye düşünüyorum. Diğer partilerde o kültürün çok geliştiğini zannetmiyorum." şeklinde cevapladı.

Özhaseki, AK Parti'de istişare kültürünün yerleştiğini belirterek şöyle devam etti:

"Bir hata var mı, yok mu, bunları tek tek irdeleyen bir partiyiz. Şunu net olarak söyleyebiliriz ki açık ara birinci partiyiz. 16 yıldır seçimlere giriyoruz ve bu bir dünya rekorudur. Girdiğimiz bu yerel seçimlerde de karşıda 4'lü ittifaklar olmasına rağmen açık ara birinci parti çıkıyoruz. Bundan birkaç ay önce yapılmış seçimlerden daha üstte bir oy alıyoruz. Bu milletimizin bizim partimize olan teveccühünü ve güvendiğini gösterir. Ancak şehirlerde yapılan oylamalarda da ittifakların çok cüzi oylarla öne geçip belediye alması ya da geride kalıp belediye kaybetmesi çok önemsenecek durum değildir. Cumhur İttifakı bir beka meselesi üzerine kurulmuştur. Demek ki vatandaş bizim bu sözlerimize inandı ve tasdikledi bizi. Bizim ortak özelliğimiz yerli ve milli olmamız."

"Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 10 maddelik manifestonun takipçisi olacağız"

İttifak yapılan yerlerde her iki partinin de ittifakın kurallarına uygun davrandığının altını çizen Özhaseki, "Geldiğimiz noktada bakarsanız, gerek AK Parti'de gerekse MHP'nin toplam belediye sayısı 50'yi geçmiştir. Netleşemeyen sonuçlara göre bir iki tane eksik gözüküyor. Onları da çok önemli görmüyoruz." dedi.

Özhaseki, AK Parti'nin belediye kazanması veya kaybetmesini "demokrasinin olağan sonuçları" şeklinde niteleyerek şunları kaydetti:

"Vatandaş yeni yüzler görmek isteyebilir, yeni insanlardan daha ümitli şekilde hizmetler bekleyebilir. O yüzden de ufak tefek değişiklikler olabilir. Şimdi bize düşen içeride oturup bu işin objektif olarak çalışmalarını yapmak. Eğer bir hatamız var ise peşinen kabul etmek ve ona göre de yol almak. Önümüzdeki dönemde özellikle AK Partili belediyeler olarak Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 10 maddelik manifestonun takipçisi olacağız. Bizim 800'e yakın belediyemiz o manifestoda ne demişsek ve Cumhurbaşkanımız belediye başkanı arkadaşlarımıza ne talimat vermişse onların sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunların Türkiye'nin yeni dönemde bir medeniyet inşası yolunda belediyelerin yapabileceği en önemli adımlarıdır diye düşünüyoruz."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI