radyobir
radyobir

"İncirlik görüşmeleri sürüyor!.."

ABD Başkanı Barack Obama'nın, IŞİD'e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli General John Allen, ABD ve koalisyon güçlerinin İncirlik üssünü kullanabilmeleri için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

16 Ekim 2014 09:29 | Kategori: TSK

ABD Dışişleri Bakanlığında, Türkiye'deki görüşmelerine ilişkin bilgi veren Allen, Türkiye ziyaretine yönelik soru üzerine, Türk yetkililerle çok ayrıntılı ve yapıcı görüşmeler yaptıklarını belirterek, "Türkler eski dost ve NATO ortağı, birlikte çalışabileceğimiz bir dizi alan konusunda konuştuk. Gelinen aşamda İncirlik yada başka üslerle ilgili çok belirgin konulara girmek istemiyorum" diye konuştu. 
Türkiye'nin koalisyona sağlayacağı girişimlere ilişkin görüşmelerin sürdüğünü belirten Allen, Türk yetkililerin Beşar Esad'ın devrilmesini, IŞİD ile mücadeleden daha önemli görüp görmediği sorusunu "Suriye ve Suriye rejimi bağlamında, Türkiye'nin hedefi ile bizim hedefimiz sonuçta aynı. O da siyasi çözüm. Bizim açımızdan, Esad'ın içinde yer almadığı bir siyasi çözüm. Bu konuda birbirimize çok yakın durduğumuza inanıyorum" diye konuştu.
IŞİD'in Türkiye sınırına dayanması, Türkiye-Suriye sınırında büyük bir insani krizin ortaya çıkması gibi Türkiye'nin de çok kaygılı olduğunu belirten Allen, Türkiye'de 1 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacı bulunduğunu söyledi.
Allen, Türkiye'nin ABD'nin öncülüğündeki koalisyona katkıları açısından 'Türkiye kendisini pahalıya mı pazarlıyor' sorusuna verdiği yanıtta, Türkiye'nin ulusal kaynaklarına ilişkin taahhütlere girmesi durumunda bunun nasıl olacağını bilmek istediğini, bunun da kabul edilir bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI