radyobir
radyobir

"İngiltere'ye karşılık vermekte gecikmeyiz"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesi nedeniyle Moskova'ya karşı yaptırım kararı alan Londra'ya karşılık vermekte gecikmeyeceklerini söyledi.

15 Mart 2018 13:25 | Güncelleme :15 Mart 2018 13:27 | Kategori: Dünya

Gazetecilere açıklama yapan Peskov, "Vereceğimiz yanıtlar için çok beklemeyeceksiniz. Dışişleri bakanlığı, diğer kuruluşlar teklif hazırlayacak. Devlet başkanı da nihai kararı alacak" dedi.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkenin çıkarlarına uygun seçenekten yana olacağını da ifade etti.

'İNGİLTERE'NİN SKRİPAL OLAYIYLA İLGİLİ TAVRINI ANLAMIYORUZ'

"Rusya olarak İngiltere'nin Skripal olayı konusunda aldığı tavrı şaşkınlıkla karşılıyor, anlamıyoruz" diyen Peskov, suçlamaların da hiçbir dayanağı olmadığını vurguladı.

'İNGİLTERE İLE ANLAŞMAZLIK SEÇİMLERİ ETKİLEMEZ'

Peskov, İngiltere ile yaşanan anlaşmazlığın Rusya'da pazar günü yapılacak seçimleri etkilemeyeceğini ifade etti.
Gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Peskov, "Hiçbir şekilde etkilemez. Seçim öncesi kampanyalar olağan şekilde devam ediyor, seçim kampanyaları elbetteki önceliğimiz" dedi.

Peskov, Rusya'nın Skripal ve kızına olanlarla hiçbir alakası olmadığını vurguladı.

Skripal ve kızının zehirlenmesi olayında Rusya'ya karşı provokasyon emareleri olduğunu ifade eden Peskov, "İngiltere'nin tavrı tamamen sorumsuzca. Bu nedenle olanlardan endişe duyuyoruz, ancak sabırla bekleyecek ve uluslararası kamuoyuna tavrımızı belirteceğiz" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI