radyobir
radyobir

"IŞİD'in kullandığı sarin gazı Türkiye'de yapıldı"

IŞİD'in elinde kimyasal silahlar olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, "Suriye'de sarin gazının kullanımı ile alakalı Birleşmiş Milletlerde açılmış bir soruşturma var. Sarin gazının IŞİD'in kullandığı ortaya çıkmıştır. Sarin gazının Türkiye'de yapıldığı, bir takım belgelerle önümüzdeki hafta ortaya konulacaktır. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise Başbakan Davutoğlu'na, Coğrafyamızda IŞİD kampları var mı, yok mu?" sorusunu yöneltti.

20 Ekim 2015 07:28 | Kategori: Terör

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, seçim çalışmaları için eldiği memleketi Ardahan'da, "Bizim coğrafyamızda IŞİD kampları var mı, yok mu?" sorusuna Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıt vermesini istedi.

Ardahan'da düzenlenen basın toplantısında Milletvekili Barış Yarkadaş, IŞİD'in elinde kimyasal silahlar olduğunu iddia etti. Barış Yarkadaş, "Suriye'de sarin gazının kullanımı ile alakalı Birleşmiş Milletlerde açılmış bir soruşturma var. Sarin gazının IŞİD'in kullandığı ortaya çıkmıştır. Sarin gazının Türkiye 'de yapıldığı, bir takım belgelerle önümüzdeki hafta ortaya konulacaktır. Bu insanlık ve savaş suçu kapsamında değerlendirilen silahların Türkiye'den hangi hükümet yetkilileri ve hangi kurumların bilgileri dahilinde buralara aktarıldığını belgeleyeceğiz" dedi.

Daha sonra konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Milletvekili Yarkadaş'ın iddiaları konusunda, "Bu iddiaları herhangi gelişmiş bir ülkede, bırakın belgesini bilgisini, bu iddia bile bir hükumeti 5 dakika ayakta tutmaz. Umut ederiz ki bu iddialar doğru çıkmaz. Eğer bunlar doğru çıkarsa bu hükümetin ayakta kalması sıfırdır" diye konuştu.

Suriye sorunu başlarken CHP olarak, "Aman sorunlu bir coğrafya. Türkiye'yi bu coğrafyanın bir parçası haline getirmeyin. Bunun bedeli çok ağır olur" dediklerini savunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, şöyle devam etti:

"Bizim coğrafyamızda IŞID kampları var mı yok mu? Çok basit sorular sordum. Aslında bu soruları niye soruyorum, biliyor musunuz? Bu soruların cevapları olacak mı? Olmayacağını biliyorum. Kayıtlara girsin istiyorum."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI