radyobir
radyobir

"Kadın yok ki. Herkes erkekleşti"

Canlandırdığı karakter sağ olsun, dilimize 'beybisi', 'beybiliboy' gibi yeni kelimeler kattı. 'O Hayat Benim' dizisinin başrolü Ceren Moray'la siyasetten sekse keyifli bir söyleşi...

02 Mayıs 2015 00:57 | Güncelleme :02 Mayıs 2015 10:36 | Kategori: Magazin

Sizin hikâyeniz nerede başladı?

Diyarbakırlıyım. İstanbul’da büyüdüm.

Mutlu bir çocuk muydunuz?

Ergenliğim korkunçtu. İçe dönüktüm. Anne-babam çalışıyordu. Tek çocuktum. Her şeyi tek başıma halletmem gerekiyordu. O dünyayı bulurken daha melankolik oldum.

Kürt olmanın zorluklarını yaşadınız mı?

Evet. İlkokulda "Nerelisin” diye sorduklarında direkt annemin memleketi Kastamonu’yu söylerdim. Diyarbakır demezdim. Bir kere söyledim. O bakışlar çok rahatsız ediciydi.

Bu ne kadar sürdü?

Liseye kadar devam etti. Sonra insanların bakışını umursamamaya başladım. "Saçma olan onların bakışı, benim durumum değil” diye bakmaya başladım.

Siyasete çok kafa yorduğunuzu duydum...

Evet siyasetle aram iyidir. Dört saat boş vaktim varsa yarım saatinde mutlaka haberlere bakarım.

Geleceğe dair umutlu musunuz?

Elimden geleni yapıyorum ama bir yanda yarın ne yapacağımı konuşacağım güzel insanlar var, bir yanda elektrik kesilirse akıllı telefonunu şarj edememekle tehdit edilen ve buna üzülen bir nesil...

Bu ülkede kadın olmak zor mu?

Kadın yok ki. Herkes erkekleşti. Geçenlerde mahallemde genç bir çift gördüm. Çocuk kızı tartaklıyor. Sonra saçından tuttu kafasını yere vuracak. Çıktım pencereden "Yeter polis çağıracağım” dedim. Kız bana dönüp "Sen içeri gir, ne karışıyorsun?” dedi. Yani kadınlarda erkek bakış açısını müthiş bir kabullenme var.

Efsun karakteriyle Türkçeye yeni kelimeler kattınız... Bunlar senaristin mi sizin mi eseriniz?

Ben buluyorum.

Nedir bu lafların anlamları?

‘Beybiliboy’, canım ben İngilizce de konuşabiliyorum demek. ‘Beybisi’, sen benim bebeğim olamazsın sadece beybisi olabilirsin gibisinden üstten bir sesleniş. ‘Hareketleri kes’iyse insanları aşağılamak için kullanıyor. ‘Tramvay’, travma anlamında. ‘Bono petey’ hoşça kal demek.

Efsun sizce de biraz ‘apaçi’ değil mi?

Büyük apaçi. Hatta trol.

Siz de o kadar avam mısınız?

Hayır ama etrafımızda her sınıftan o kadar çok Efsun var ki. Beni takip eden bazı ünlüler "Efsun’a bayılıyoruz” diyor ama onlardan biri de aslında Efsun gibi. Bu yüzden karakteri yaratırken hiç zorlanmıyorum.

Abartılı oynadığınız eleştirilerine ne diyorsun?

Doğrudur. Efsun hiçbir özelliği olmayan tembel bir kız. Bu yüzden fark edilmek için bağırıyor. Ben de karakteri bağırtıyorum.

Dizi setinizle ilgili dedikodular bitmiyor... En son başrol oyuncularından Ceren Bozoğlu diziden ayrıldı. Sebebi ne?

Sabır tuhaf bir şey. Yarın ben, bir sonraki gün diğeri ayrılabilir. Bunları konuşmak aile içindeki mahrem bir şeyi anlatmak gibi geliyor. Ben partnerimi çok özlüyorum. Bana çok şey kattı.

Günümüzde başrolde modeller ya da güzellik yarışmalarını kazananlar var. Bu duruma bozuluyor musunuz?

Aslında güzelliğin altını çizerek diyet ürünü, spor salonu, jean, lens, kuaför satıyorlar. Yalnız günümüzde insanlar o kusursuz güzelliği sahiplenmiyor. Mesela benim gibi Angelina Jolie’yi antipatik bulan bir sürü insan tanıyorum. Kusursuzluğun bir karşılığı yok.

Sizi ‘güzel değil ama seksi’ diye tanımlıyorlar...

Ben zaten kariyerimde hiç güzellikten yürümedim. Seksi sıfatına gelirsek kendimi seksi de bulmuyorum. Ama sanırım o ‘persona’ dedikleri şey var.

Seks konuşmaya utanır mısın?

Asla ama gerek var mı?

Hayatın gerçeği değil mi?

Evet hayatın içinde ama bence gizli şeyler daha kıymetli.

Canlandırdığınız Efsun kendini istemeyen bir adamın peşinden ısrarla gidiyor. Sizin de öyle hırslarınız var mı?

Hayır. Efsun yalanla dolanla bunu yapıyor. Ben âşıksam doğrudan söylerim. Biraz denge problemim var ama iyi bir sevgiliyim.

Erkek arkadaşınız oyuncu mu?

Hayır. Konyak tadımcısı. Fransız. Barcelona’da bir gece kulübünde tanıştık. Peşimden buraya geldi. Şimdi birimiz oraya birimiz buraya gidip geliyoruz.

Fransız bir adam ‘O Hayat Benim’ izlediğinde ne diyor? 

Bana Robert De Niro diyor. Bir dönem setteki yemek sistemi yüzünden 52 kiloya çıktım. Kötü hissettim. Sonra aç kaldım. Midem küçüldü. 39 kiloya düştüm. Sırf kulak kalmıştım. Ama kendimi hâlâ göbekli görüyordum. Doktora gittim. O bana kilo aldırdı. Şimdi 45 kiloyum.







Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI