radyobir
radyobir

"Karmakarışık" prömiyer yaptı

İstanbul Devlet Tiyatrosu 2017-2018 sezonunda yeni oyunlarla perdelerini açmaya devam ediyor. Haldun Dormen rejisiyle sahnelenen efsanevi komedi Karmakarışık 10 Kasım 2017'de Cevahir 2 sahnesinde prömiyerini gerçekleştirdi.

13 Kasım 2017 12:32 | Güncelleme :13 Kasım 2017 15:39 | Kategori: Kültür & Sanat

Ray Cooney'nin yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzun tarafından Türkçeye çevrilen oyunun rejisörü Haldun Dormen. Oyunun dekor tasarımı Savaş Çevirel'e, kostüm tasarımı Mihriban Oran'a, ışık tasarımı Serhat Akın'a ait. Koreografide ise Yeşim Alıç imzası bulunuyor.

Richard Phillips adında saygın bir bakanın rakip partinin sekreteriyle küçük bir kaçamak yapmaya hazırlanırken, otel odasında pencereden içeri sarkmış bir erkek cesedi bulmaları üzerine gelişen olayları anlatan oyun, komedi türünün en iyi örneklerinden biri.

Oyundaki karakterlere İstanbul Devlet Tiyatrosunun usta oyuncuları Erkan Taşdöğen, Fatih Kahraman, Ali Ersin Yenar, Rüyam Perihan Dirin ve Özden Çiftçi'nin yanı sıra Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Sinan Cem Çabuk, Cem Şahin ve Suzan Sabancı hayat veriyor. Karmakarışık oyunu, 19 Kasım Pazar gününe kadar Cevahir 2 Sahnesinde temsillerine devam edecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI